ΚΟΣΜΟΣ

«Εκρηξη» Γιούνκερ για τα άδεια έδρανα

Την έκρηξη του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ προκάλεσε η άδεια αίθουσα του Ευρωκοινοβουλίου στη διάρκεια της ομιλίας του πρωθυπουργού της Μάλτας στο Στρασβούργο. «Είστε γελοίοι», είπε επανειλημμένως ο Γιούνκερ, με αποτέλεσμα την παρέμβαση του προέδρου του σώματος, Αντόνιο Ταγιάνι, ο οποίος υπεραμύνθηκε των ευρωβουλευτών.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ. Ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ χαρακτήρισε «γελοίους» τους ευρωβουλευτές που απουσίαζαν κατά την ομιλία του πρωθυπουργού της Μάλτας, λέγοντας ότι οφείλουν να δείχνουν μεγαλύτερο σεβασμό στα «μικρότερα μέλη της Ενωσης». Ο Γιούνκερ ήταν φανερά ενοχλημένος με την εικόνα του σχεδόν άδειου Ευρωκοινοβουλίου και δήλωσε ότι η Μάλτα δεν αξίζει τέτοια αντιμετώπιση.

Ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Αντόνιο Ταγιάνι τον διέκοψε για να τον επαναφέρει στην τάξη. «Κύριε πρόεδρε, σας παρακαλώ, χρησιμοποιήστε διαφορετική γλώσσα, δεν είμαστε γελοίοι, σας παρακαλώ», του είπε σε αυστηρό τόνο. «Μπορείτε να επικρίνετε το Κοινοβούλιο, όμως δεν είναι η Επιτροπή αυτή που οφείλει να ελέγχει το Κοινοβούλιο. Το Κοινοβούλιο είναι αυτό που οφείλει να ελέγχει την Επιτροπή», δήλωσε ο Ταγιάνι, μέλος της ίδιας ευρωπαϊκής πολιτικής οικογένειας με τον Γιούνκερ, του δεξιού Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ), η πολιτική ομάδα του οποίου έχει την πλειοψηφία στην Ευρωβουλή. «Δεν υπάρχει παρά ένας ισχνός αριθμός βουλευτών στην ολομέλεια για να ελέγξει την Επιτροπή», απάντησε ειρωνικά ο Γιούνκερ, προσθέτοντας πως δεν θα συμμετάσχει «ποτέ ξανά σε συνεδρίαση αυτού του τύπου».

Έντυπη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ