Πυρά αντιπολίτευσης για την επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Ελευσίνα

Πυρά αντιπολίτευσης για την επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Ελευσίνα

1' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με τις πρώτες μεγάλες πυρκαγιές να εκδηλώνονται την επαύριον του πρώτου καύσωνα του φετινού καλοκαιριού, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας επισκέφθηκε χθες, συνοδευόμενος από τον αρμόδιο υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα, την αεροπορική βάση Ελευσίνας, όπου σταθμεύει ο στόλος των πυροσβεστικών αεροσκαφών. Ο πρωθυπουργός ευχαρίστησε το προσωπικό που εμπλέκεται στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών για την προσφορά και το έργο που παρέχει, ενώ αναφέρθηκε στις δύσκολες συνθήκες υπό τις οποίες καλούνται να εργαστούν, και εξαιτίας των συνεπειών της οικονομικής κρίσης και των περικοπών που έχουν επιφέρει μείωση δαπανών για την αναβάθμιση της υλικοτεχνικής υποδομής.

Η επίσκεψη του κ. Τσίπρα στην Ελευσίνα προκάλεσε την αντίδραση των κομμάτων της αντιπολίτευσης, που του χρέωσαν προσπάθεια επικοινωνιακής διαχείρισης σε ένα κρίσιμο ζήτημα. Ο εκπρόσωπος της Ν.Δ. Βασίλης Κικίλιας έθεσε το ερώτημα γιατί δεν ενισχύθηκε εγκαίρως και πριν από την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου, όπως θα έπρεπε, το σύστημα πυρόσβεσης της χώρας, με την ολοκλήρωση του διαγωνισμού για την ενοικίαση επτά ελικοπτέρων με κάδο. «Είναι εκτεθειμένοι οι κύριοι. Μέτρα δεν λαμβάνονται ντάλα καλοκαίρι, αλλά προ της αντιπυρικής περιόδου», υπογράμμισε (ΣΚΑΪ).

Αλυτα τα προβλήματα Π.Σ.

Ο αρμόδιος τομεάρχης της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Θ. Παπαθεοδώρου έκανε λόγο για «επισκέψεις εθιμοτυπικού χαρακτήρα», οι οποίες, όπως πρόσθεσε, «δεν μπορούν να συγκαλύψουν τις ευθύνες της κυβέρνησης για τις δραματικές ελλείψεις και τα χρονίζοντα άλυτα προβλήματα του Πυροσβεστικού Σώματος».

«Προκλητικές, στα όρια του εμπαιγμού», χαρακτήρισε τις δηλώσεις του πρωθυπουργού το ΚΚΕ, παραθέτοντας στοιχεία για τις μειωμένες δαπάνες στην πυρόσβεση και τη διεύρυνση των ελαστικών εργασιακών σχέσεων για τους πυροσβέστες. Το Ποτάμι σχολίασε ότι «οι φωτιές δεν σβήνονται με επικοινωνιακό τρόπο».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή