Ηττες για Τσιτσιπά, Κοκκινάκη

Ηττες για Τσιτσιπά, Κοκκινάκη

1' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην πρώτη του παρουσία στο κυρίως ταμπλό του Γουίμπλεντον, o Στέφανος Τσιτσιπάς ηττήθηκε χθες από τον 27χρονο Σέρβο Ντούσαν Λάγιοβιτς, νούμερο 79 στην παγκόσμια κατάταξη, με 6-4, 6-4, 6-4. Μετά το Ρολάν Γκαρός, πάντως, ο 18χρονος Ελληνας πρωταθλητής κατάφερε για δεύτερο γκραν σλαμ στη σειρά να μπει στον 1ο γύρο, πετυχαίνοντας τρεις νίκες στα προκριματικά. Ο Τσιτσιπάς έχασε την ευκαιρία να αντιμετωπίσει στον 2ο γύρο το πρότυπό του, τον κάτοχο 18 τίτλων γκραν σλαμ, τον Ελβετό, Ρότζερ Φέντερερ, ο οποίος άφησε εκτός συνέχειας τον Αλεξάντρ Ντολγκοπόλοφ. Ενώ το σκορ ήταν 6-3, 3-0 υπέρ του Φέντερερ, ο Ουκρανός αποχώρησε με πρόβλημα τραυματισμού.

Σήμερα (ΝovaSports 4, 13.30), η Μαρία Σάκκαρη αγωνίζεται στον δεύτερο γύρο με αντίπαλο την Κριστίνα Πλίσκοβα. Η 25χρονη Τσέχα, που βρίσκεται στην 44η θέση της παγκόσμιας κατάταξης, στον 1ο γύρο επικράτησε της έμπειρης Ιταλίδας Ρομπέρτα Βίντσι με 7-6, 6-2. Πέρυσι η Ελληνίδα πρωταθλήτρια ηττήθηκε στον 2ο γύρο από την κάτοχο πέντε τίτλων στο λονδρέζικο γκραν σλαμ, τη Βίνους Γουίλιαμς με 2-1 σετ. Στο πρώτο γκραν σλαμ της χρονιάς, η Σάκκαρη προχώρησε έως τον 3ο γύρο, ενώ στο Ρολάν Γκαρός αποκλείστηκε στον 1ο γύρο. Σε έναν συγκλονιστικό σε εξέλιξη αγώνα για τον 1ο γύρο στο ταμπλό των ανδρών, ο Αργεντινός Χουάν Μάρτιν Ντελ Πότρο (Νο32 στον κόσμο) νίκησε τον 21 ετών Ελληνοαυστραλό Θανάση Κοκκινάκη με 3-1 σετ (6-3, 3-6, 7-6, 6-4). Ο 32χρονος Κύπριος Μάρκος Παγδατής πέτυχε καθαρή νίκη επί του Βρετανού Τζέιμς Γουόρντ με 6-4, 6-4, 6-2 . Ομως στον 2ο γύρο θα έχει δύσκολο έργο, καθώς θα παίξει με τον Βούλγαρο Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ. Χωρίς να σπαταλήσει ενέργεια, ο Νόβακ Τζόκοβιτς πέρασε στον δεύτερο γύρο κόντρα στον Μάρτιν Κλιζάν που αποχώρησε λόγω τραυματισμού.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή