Πρώτη συνάντηση Τραμπ – Πούτιν στο Αμβούργο

Πρώτη συνάντηση Τραμπ – Πούτιν στο Αμβούργο

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. Την πρώτη απευθείας συνάντηση θα έχουν μεθαύριο Παρασκευή στο Αμβούργο, στο πλαίσιο της συνόδου του G20, o Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ και ο Ρώσος ομόλογός του Βλαντιμίρ Πούτιν, σε μια χρονική στιγμή που αυξάνονται οι πιέσεις στο εσωτερικό της Αμερικής να υιοθετήσει μια σκληρή γραμμή έναντι του Κρεμλίνου. Οι καταγγελίες περί ρωσικής ανάμειξης στις αμερικανικές εκλογές του 2016 έχουν θορυβήσει τόσο τους Ρεπουμπλικανούς όσο και τους Δημοκρατικούς βουλευτές, οι οποίοι ζητούν χρονική επέκταση των αυστηρών κυρώσεων εις βάρος της Μόσχας που εισήχθησαν μετά την προσάρτηση της Κριμαίας από τη Ρωσία το 2014. Μέλη του Κογκρέσου, συμπεριλαμβανομένου του Ρεπουμπλικανού γερουσιαστή Κόρι Γκάρντνερ, ανησυχούν εξάλλου ότι η Ρωσία ευθύνεται για τη συνέχιση της σύγκρουσης στη Συρία εξαιτίας της στήριξης στον πρόεδρο Μπασάρ αλ Ασαντ.

Το Κρεμλίνο να λογοδοτήσει

«Ο πρόεδρος Τραμπ πρέπει να καταστήσει σαφές ότι η ρωσική επιθετικότητα σε ολόκληρο τον πλανήτη είναι απαράδεκτη και ότι η Μόσχα θα κληθεί να λογοδοτήσει», είπε ο Γκάρντνερ, ένας από τους έξι νομοθέτες που προσεκλήθησαν από τον Λευκό Οίκο τον περασμένο μήνα για να συζητήσουν τις ρωσοαμερικανικές σχέσεις. Ο διορισμός ειδικού εισαγγελέα για την έρευνα αναφορικά με τη σχέση μελών του επιτελείου Τραμπ με τη ρωσική κυβέρνηση έχει αποδυναμώσει τις δυνατότητες ελιγμών του Αμερικανού προέδρου έναντι της Μόσχας.

Στο μεταξύ, η γερμανική αστυνομία κατέσχεσε χθες μαχαίρια, ρόπαλα του μπέιζμπολ και πιθανούς αυτοσχέδιους εμπρηστικούς μηχανισμούς από διάφορες τοποθεσίες εντός και γύρω από το Αμβούργο. Οι Αρχές πιθανολογούν ότι τα αντικείμενα αυτά επρόκειτο να χρησιμοποιηθούν κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων που προγραμματίζονται στην πόλη με αφορμή τη σύνοδο κορυφής του G20, την Παρασκευή και το Σάββατο.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή