Διεθνής διάκριση για ΟΠΑ, Νομική

Διεθνής διάκριση για ΟΠΑ, Νομική

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η στόχευση των ελληνικών πανεπιστημίων στην αριστεία φέρνει αποτελέσματα. Το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών στη διεθνή λίστα κατάταξης Shanghai (Academic Ranking of World Universities) βρέθηκε μεταξύ των θέσεων 151-200 διεθνώς στα επιστημονικά πεδία των Οικονομικών και των Χρηματοοικονομικών, μαζί με ιδρύματα όπως το Free University του Βερολίνου, το Heidelberg University, το Queen Mary University London, το Technical University of Munich, το University College London, το University of Strathclyde και το University of Vienna. Η διεθνής λίστα κατάταξης της Shanghai (Academic Ranking of World Universities) κατέταξε περισσότερα από 4.000 ιδρύματα ανώτατης εκπαίδευσης σε 52 επιστημονικά πεδία, λαμβάνοντας στοιχεία από τη βάση της Web of Science, όπως ο αριθμός των δημοσιεύσεων, των ετεροαναφορών, των δημοσιεύσεων από διεθνείς συνεργασίες, των δημοσιεύσεων σε υψηλού κύρους επιστημονικά περιοδικά. «Η διεθνής αναγνώριση που απολαμβάνει το ΟΠΑ για ακόμη μία φορά είναι αποτέλεσμα πολυετούς προσπάθειας των μελών του, συχνά σε συνθήκες ιδιαίτερα δύσκολες. Η διεθνής καλή φήμη των ελληνικών πανεπιστημίων αποτελεί πνευματικό κεφάλαιο για τη χώρα και εφαλτήριο προόδου της», σχολίασε ο πρύτανης του ιδρύματος, Εμμανουήλ Γιακουμάκης.

Την ίδια στιγμή, η ομάδα της Νομικής Σχολής Αθηνών που μετείχε στον παγκόσμιο τελικό γύρο του διαγωνισμού εικονικής δίκης στο αεροπορικό δίκαιο (Leiden Sarin International Air Law Moot Court Competition) στη Βαλέτα της Μάλτας, κατέλαβε την 5η θέση στη γενική κατάταξη του ενάγοντος, καθώς και την 5η θέση στα γραπτά υπομνήματα αμφοτέρων των διαδίκων, μεταξύ 22 πανεπιστημίων από όλο τον κόσμο.

Η ομάδα της Νομικής

Την ομάδα της Νομικής Σχολής Αθηνών αποτέλεσαν οι φοιτήτριες Μαρία – Πολυξένη Κωφοπούλου, Γεωργία Μαρίνου και Γεωργία Σαμαρτζή (προπτυχιακές φοιτήτριες), ενώ τον ακαδημαϊκό υπεύθυνο λέκτορα Γιώργο Κυριακόπουλο, βοήθησε στην προετοιμασία της ομάδας η Καλλιόπη Ζερμιώτη, προπτυχιακή φοιτήτρια και μέλος της περυσινής ομάδας της σχολής στον διαγωνισμό.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή