Σε ιδιώτες, φύλαξη Πεδίου του Αρεως και καθαριότητα

Σε ιδιώτες, φύλαξη Πεδίου του Αρεως και καθαριότητα

2' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την εφαρμογή ενός ρεαλιστικού σχεδίου για την αναβάθμιση του Πεδίου του Αρεως, έτσι ώστε να αυξηθεί η επισκεψιμότητά του επιχειρεί η Περιφέρεια Αττικής.

Οπως ανακοινώθηκε χθες σε συνέντευξη Τύπου, έχουν ξεκινήσει διαδικασίες για την προκήρυξη διεθνούς διαγωνισμού για την καθαριότητα των χώρων του πάρκου αλλά και των κτιρίων και εγκαταστάσεων εντός αυτού, ενώ παράλληλα η φύλαξη του χώρου έχει ανατεθεί σε ιδιωτική εταιρεία. Η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου τάχθηκε επίσης υπέρ εμπορικών χρήσεων εντός του πάρκου. Υπενθυμίζεται, πάντως, ότι η νυν περιφερειάρχης κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας για την Περιφέρεια Αττικής είχε δηλώσει ότι «αλλιώς μαζεύει τα σκουπίδια ένας μνημονιακός και αλλιώς ένας αντιμνημονιακός», στηρίζοντας το Δημόσιο όσον αφορά την καθαριότητα.

Η ίδια η περιφερειάρχης όταν ρωτήθηκε σχετικά με την επιλογή ιδιωτικών εταιρειών για τη φύλαξη και την καθαριότητα, τόνισε χαρακτηριστικά ότι η απαξίωση του πάρκου είναι ο «καλύτερος» τρόπος για την ιδιωτικοποίησή του και πρόθεσε: «Μακριά από εμένα κρατικίστικες λογικές που ρήμαξαν το πάρκο Τρίτση με αναθέσεις σε διοικητικά συμβούλια που εκτίναξαν το κόστος των λογαριασμών νερού και ηλεκτρικού».

Η κατάσταση όσον αφορά την καθαριότητα και τη φύλαξη στο Πεδίον του Αρεως είναι αισθητά βελτιωμένη το τελευταίο χρονικό διάστημα, καθώς ιδιωτικά περιπολικά βρίσκονται «εγκατεστημένα» στις εισόδους του πάρκου, που κλείνει μετά τις έντεκα το βράδυ. Για την αστυνόμευση του χώρου στο πλαίσιο προγραμματικής συμφωνίας με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη που έχει υπογράψει η περιφέρεια (από το 2015) πραγματοποιούνται τακτικές περιπολίες. Ωστόσο παραμένει το πρόβλημα της παρουσίας των τοξικοεξαρτημένων ατόμων εντός του πάρκου. Για την αντιμετώπισή του έχει εγκριθεί από την Περιφέρεια Αττικής πρόγραμμα συνεργασίας με τον ΟΚΑΝΑ και το ΚΕΘΕΑ κόστους 776.433 ευρώ και θα χρηματοδοτηθεί από ίδιους πόρους της περιφέρειας. Στο πλαίσιο του προγράμματος θα παρέχεται στους χρήστες επιστημονική υποστήριξη και ενημέρωση, αλλά θα καλύπτονται και οι βασικές ανάγκες επιβίωσή τους με στόχο να προωθηθούν σε οργανωμένες δομές του Δήμου Αθηναίων ή της περιφέρειας, για να αποφορτιστεί η περιοχή.

Πολιτιστικές εκδηλώσεις

Μιλώντας στην ίδια συνέντευξη Τύπου, η αρμόδια αντιπεριφερειάρχης Ερμίνα Κυπριανίδου τόνισε ότι εκτός από τη φύλαξη και την καθαριότητα, η περιφερειακή αρχή δίνει ιδιαίτερη σημασία στον πολιτισμό και στον αθλητισμό όσο και στην ανάπτυξη της κοινωνικής ευαισθησίας εντός του πάρκου και για το πάρκο. Στο πλαίσιο αυτό έχουν οργανωθεί πολλές πολιτιστικές εκδηλώσεις. Ταυτόχρονα, για την προώθηση αθλητικών δραστηριοτήτων έχει υπογραφεί μνημόνιο συνεργασίας με τον ΣΕΓΑΣ ώστε από τον Οκτώβριο να ξεκινήσει να λειτουργεί πρόγραμμα αθλητικών δραστηριοτήτων αρχικά για παιδιά και στη συνέχεια και για ενήλικες, εντός του πάρκου.

«Απέχουμε έτη φωτός από το να έχουμε ένα ευρωπαϊκό πάρκο», παραδέχτηκε η περιφερειάρχης Ρένα Δούρου, δεσμεύτηκε ωστόσο να συνεχίσει την προσπάθεια ώστε να αυξηθεί η επισκεψιμότητα από τους πολίτες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή