Πανηγυρικός Πολάκη για την επιστροφή από την Κολομβία των κλεμμένων ενδοσκοπίων

Πανηγυρικός Πολάκη για την επιστροφή από την Κολομβία των κλεμμένων ενδοσκοπίων

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στη ΓΑΔΑ για την επιστροφή των κλεμμένων ενδοσκοπίων που είχαν κλαπεί τον Μάιο από τα νοσοκομεία του Αγίου Σάββα, της Λαμίας, της Λάρισας και του Βόλου.

Υπενθυμίζεται ότι τα ιατρικά μηχανήματα είχαν εντοπίσει σε συνεργασία με την ΕΛ.ΑΣ. οι Κολομβιανές αρχές και τα είχαν στείλει πίσω στην Ελλάδα. Μάλιστα τον Ιούνιο η Ασφάλεια Αττικής είχε εξιχνιάσει τις κλοπές ταυτοποιώντας τρία από τα μέλη της σπείρας που είχε αφαιρέσει τον ιατρικό εξοπλισμό.

Από τα συνολικά 14 αντικείμενα που είχαν κλαπεί επιστράφηκαν τέσσερα ενδοσκόπια και δύο ακόμα εξαρτήματα, ενώ σύμφωνα με όσα ειπώθηκαν στη σημερινή εκδήλωση επίκειται η επιστροφή και των υπολοίπων.

Στην εκδήλωση απηύθυνε χαιρετισμό ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, ο οποίος συνεχάρη την ελληνική αστυνομία λέγοντας πως «δεν έχει προηγούμενο η συγκεκριμένη επιτυχία, καθώς έχει κλαπεί και άλλες φορές ιατρικός εξοπλισμός, ενδεχομένως μεγαλύτερης αξίας, αλλά δεν βρέθηκε γιατί δεν ασχολήθηκε κανείς, αλλά ούτε υπήρχε και η πολιτική βούληση».

«Η Ασφάλεια έβαλε τα γυαλιά στις αστυνομικές υπηρεσίες άλλων 11 κρατών που έχουν πανομοιότυπες κλοπές», ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Οταν είχα δηλώσει ότι είναι θέμα χρόνου ο εντοπισμός τους με είχαν λοιδορήσει, αλλά όντως βρέθηκαν τα μηχανήματα, και κάποιοι από την αντιπολίτευση είχαν κάνει δηλώσεις για το αν υπάρχει υπουργείο Υγείας και ελληνική αστυνομία, ορίστε λοιπόν υπάρχει και υπουργείο Υγείας και ελληνική αστυνομία».

Από την πλευρά του ο διοικητής Ασφαλείας, κ. Χρήστος Παπαζαφείρης, δήλωσε: «τα στοιχεία που προέκυψαν από τις αρχές διαβιβάστηκαν στις αστυνομίες των ευρωπαϊκών κρατών και είμαι σε θέση να γνωρίζω ότι έχουν ενισχύσει σημαντικά τις δικές τους έρευνες».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή