ΚΟΣΜΟΣ

Σύλληψη 6 μελών του ISIS που σχεδίαζαν επίθεση σε πορεία στην Τουρκία

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Έξι μέλη του Ισλαμικού Κράτους που σχεδίαζαν επίθεση στην «πορεία για τη δικαιοσύνη» της αντιπολίτευσης συνελήφθησαν σήμερα από την τουρκική αστυνομία. 

Σύμφωνα με πρόσφατες πληροφορίες, ένας εκ των υπόπτων που συνελήφθη στο Κοτζαελί, είχε νοικιάσει ένα ημιφορτηγό με σκοπό να πέσει με αυτό πάνω στο πλήθος.

Στο φορτηγάκι βρέθηκαν σημαίες του κυβερνώντος κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP), προκειμένου να επιρριφθούν ευθύνες στους υποστηρικτές του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δήλωσε ο κυβερνήτης.

Οι άλλοι πέντε συνελήφθησαν στο Καϊσερί ενώ ο συλληφθείς στο Κοτζαελί είχε λάβει οδηγίες από μέλη του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία να επιτεθεί στους χιλιάδες ανθρώπους που συμμετείχαν στην "πορεία για τη δικαιοσύνη", σύμφωνα με το πρακτορείο Ανατολή.

Όπως αναφέρθηκε, την πορεία πραγματοποιεί η αντιπολίτευση σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την προφυλάκιση ενός βουλευτή του Λαϊκού Ρεπουμπλικανικού Κόμματος τον περασμένο μήνα. Η πορεία ξεκίνησε τον περασμένο μήνα από την  Άγκυρα και αναμένεται να φτάσει την Κυριακή στην
Κωνσταντινούπολη.

Την πρωτοβουλία για την πορεία αυτή είχε ο ηγέτης του CHP, ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, REUTERS 

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ