Συλλήψεις 32 υπόπτων για συμμετοχή στην Καμόρα

Συλλήψεις 32 υπόπτων για συμμετοχή στην Καμόρα

40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι αστυνομικές αρχές της Ιταλίας, Ισπανίας και Γερμανίας προέβησαν σε συλλήψεις 32 υπόπτων για διακίνηση ναρκωτικών και ξέπλυμα χρήματος, στα πλαίσια ευρωπαϊκής επιχείρησης κατά της Καμόρα, της ιταλικής εγκληματικής οργάνωσης.

Η ιταλική Διεύθυνση Ερευνών κατά της Μαφίας, διεξήγαγε έρευνες στη Νάπολη, που οδήγησαν σε αυτές τις συλλήψεις, σύμφωνα με τη Μονάδα Δικαστικής Συνεργασίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Eurojust), τον υπεύθυνο οργανισμό για την καταπoλέμηση τoυ oργαvωμέvoυ εγκλήματoς, εντός των ευρωπαϊκών συνόρων.

Η γενική εισαγγελία της Ισπανίας δήλωσε ότι την Τετάρτη συνελήφθησαν 14 ύποπτοι, στα βορειοανατολικά της Βαρκελώνης, συμπεριλαμβανομένων 10 Ιταλών, ενός Χιλιανού, ενός Κολομβιανού, ενός Ισπανού και ενός Βενεζουελανού.

Η Eurojust ανέφερε επίσης ότι οι αστυνομικές αρχές πραγματοποίησαν και άλλες συλλήψεις στη Γερμανία και Ιταλία, ενώ πρόσθεσε ότι οι αστυνομικοί κατάσχεσαν πάνω από ένα τόνο ναρκωτικά και μετρητά ύψους 5 εκατομμυρίων ευρώ, στις τρεις ευρωπαϊκές χώρες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή