Panama Papers: Η Γερμανία πληρώνει εκατομμύρια ευρώ για πληροφορίες

Panama Papers: Η Γερμανία πληρώνει εκατομμύρια ευρώ για πληροφορίες

41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εκατομμύρια ευρώ έχει πληρώσει η Γερμανία για να αποκτήσει πληροφορίες από τα λεγόμενα Panama Papers, που αφορούν υποθέσεις διαφθοράς και φοροδιαφυγής offshore εταιριών.

Το ποσό δεν έχει επιβεβαιωθεί, ωστόσο κυβερνητικές πηγές της χώρας ενημέρωσαν τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης ότι πρόκειται για 5 εκατομμύρια ευρώ, όπως μεταδίδει το βρετανικό δίκτυο του BBC. 

Η Ομοσπονδιακή Αστυνομία Δίωξης του Εγκλήματος δήλωσε μάλιστα ότι η ηλεκτρονική μορφή της λίστας πρόκειται να τεθεί προς λεπτομερή αξιολόγηση.

Συγκεκριμένα, τα αρχεία, που διέρρευσαν τον περασμένο χρόνο, αποκάλυψαν πλούσιους και ισχυρούς ανθρώπους, επιχειρηματίες και διασημότητες, που είχαν χρησιμοποιήσει φορολογικούς παραδείσους για να κρατήσουν κρυφό τον πλούτο τους και θέτουν υπό πίεση κυβερνητικά πρόσωπα, μερικά από τα οποία παραιτούνται έπειτα από τις αποκαλύψεις.

Τα Panama Papers είναι η μεγαλύτερη αποκάλυψη στην ιστορία και ενώ κάποια από τα αρχεία έχουν δημοσιευθεί από διάφορα μέσα ενημέρωσης, πολλά παραμένουν ακόμη άγνωστα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή