Σιγκαπούρη: Η χώρα με την ισχυρότερη στρατηγική κυβερνοασφάλειας

Σιγκαπούρη: Η χώρα με την ισχυρότερη στρατηγική κυβερνοασφάλειας

43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Σιγκαπούρη έχει μία σχεδόν τέλεια προσέγγιση όσον αφορά την κυβερνοασφάλεια, όμως πολλές άλλες πλούσιες χώρες παρουσιάζουν κενά στην ασφάλειά τους, ενώ μερικές πιο φτωχές χώρες τους δείχνουν τον σωστό τρόπο, σύμφωνα με έρευνα των Ηνωμένων Εθνών.

Ο πλούτος προσελκύει το κυβερνοέγκλημα, χωρίς όμως να δημιουργεί αυτόματα κυβερνοασφάλεια, συνεπώς οι κυβερνήσεις πρέπει να βεβαιωθούν ότι είναι προετοιμασμένες για τέτοιες περιπτώσεις, όπως αναφέρει η Διεθνής Ενωση Τηλεπικοινωνιών (ITU).

«Υπάρχει ακόμα ένα εμφανές κενό μεταξύ των χωρών από πλευράς γνώσεων, κατανόησης και ικανότητας εφαρμογής κατάλληλων στρατηγικών και προγραμμάτων», όπως αναφέρεται στην έρευνα.

«Η κυβερνοασφάλεια είναι ένα οικοσύστημα εντός του οποίου οι νόμοι, η οργάνωση, οι ικανότητες, η συνεργασία και η τεχνική εφαρμογή πρέπει να βρίσκονται σε μία συνεχής εναρμόνιση ως προς τη μεγιστοποίηση της αποτελεσματικότητάς τους», προστίθεται.

Το ουσιώδες πρώτο βήμα είναι η θέσπιση εθνικών στρατηγικών ασφάλειας, βασική έλλειψη του 50% των χωρών, βάσει της έρευνας.

   

   

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή