My summer wine

1' 59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σήμερα η σελίδα ξεκινάει «κοριτσίστικα»: ποτήρια σαμπάνιας, φυσαλίδες, ρόδινος αφρός και ένα κρασί με το χρώμα και το άρωμα όλων των φρούτων και των λουλουδιών, της νιότης και της ανεμελιάς. Ροζέ αφρώδη κρασιά!

Για τις γυναίκες εκείνες που πίσω από το άψογο, επιτυχημένο πρόσωπο κρύβουν ένα τρυφερό κορίτσι που συγκινείται από το ροζ και ξαναγίνεται έφηβη με ένα ποτήρι παιχνιδιάρικο κρασί, σιγοτραγουδώντας «Strawberries, cherries and the angels kissing spring, my summer wine is really made of all these things»… 

Όταν καλώ τις φίλες μου σπίτι, γεμίζω το ψυγείο μόνο με ροζέ αφρώδη.

Δροσερά, αρωματικά, ιδανικά κρασιά για μια καλοκαιρινή συνάντηση που αρχίζει νωρίς. Ένα μπολ παγωμένες φράουλες, σουβλάκια με κυβάκια ροδάκινα και αχλάδια θα τα συνοδεύσουν την ώρα του απεριτίφ και αργότερα, δίπλα σε finger food με σκιστά μάτια, λίγο καυτερά, λίγο φρουτώδη, λίγο τσαχπίνικα, θα ανοίξουν κεφάτους γευστικούς διαλόγους με γέλια και ξεγνοιασιά. 

Ούτε τα γλυκάκια μου θα μείνουν παραπονεμένα με ροζέ φυσαλίδες στα ποτήρια! Ελαφριές τάρτες φρούτων, μικρά bitter σοκολατάκια, ανάλαφρα μιλφέιγ με φράουλες υποκύπτουν στο επίμονο ροζέ φλερτ. 

Γυναικεία κρασιά λοιπόν; Ακούω κάποιους να λένε «όχι βέβαια!». Πολλοί άντρες δηλώνουν φανατικοί θαυμαστές τους, γιατί η δροσιά και τα αρώματα δεν έχουν φύλο. Άλλωστε η τεράστια παγκόσμια τάση της λατρείας των ροζέ κρασιών δεν οφείλεται μόνο στις γυναίκες. Απολαύστε τα λοιπόν απενοχοποιημένοι, καλοί μου κύριοι, και μοιραστείτε μαζί μας στιγμές ροζ ονειροπολήσεων!

 

Τα πρακτικά τώρα…

→ Διαβάστε με προσοχή  την ετικέτα για να είστε σίγουρες/-οι ότι είναι ακριβώς το κρασί  που θέλετε, ξηρό, ημίξηρο ή ημίγλυκο.

→ Ξηρά και ημίξηρα σερβίρονται ως απεριτίφ και συνοδεύουν φαγητό. 

→ Γλυκά και ημίγλυκα είτε σκέτα παγωμένα όλες τις ώρες είτε με φρούτα και επιδόρπια.

→ Επειδή είναι σαφώς φθηνότερα από τις σαμπάνιες, δεν σημαίνει πως πρέπει να χύσουμε τη μισή μπουκάλα στο πάτωμα ανοίγοντάς την. Ανοίξτε τα με προσοχή.

→ Θερμοκρασία σερβιρίσματος γύρω στους 7° με 8° C. Όσο πιο γλυκά, τόσο πιο κρύα! Λίγη ώρα στην κατάψυξη, περισσότερες ώρες στο ψυγείο, περίπου 45 λεπτά στη σαμπανιέρα με νερό και πάγο. 

 

Στα ράφια

Ακακίες sparkling,  Κυρ-Γιάννη, ημίξηρο, 11,34 € 

Κυρα-Φροσύνη, Κτήμα Γκλίναβου, ημίγλυκο, 10,40 € 

Edenia, Κτήμα Θεόπετρα, ξηρό, 23,50 € 

Cordon Rosado, Freixenet, ξηρό, 9,90 € 

Bee, Κτήμα Παλυβού, ημίγλυκο, 7,40 € 

Cavino, Deus, ροζέ, 12,30 € 

Amalia rosé, Κτήμα Τσέλεπου, ξηρό, 16,30 €

Cocchi, Brachetto d’Aqui, ημίγλυκο, 15,50 € 

Langlois, rosé Crémant de Loire, ξηρό, 12,60 € 

Sacchetto, rosato spumante, ξηρό, 11,60 €

 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή