Οπαδοί του Μαδούρο ξυλοκόπησαν βουλευτές

Οπαδοί του Μαδούρο ξυλοκόπησαν βουλευτές

1' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΚΑΡΑΚΑΣ. Εισβολή στο κτίριο της Βουλής της Βενεζουέλας πραγματοποίησαν χθες οπαδοί του προέδρου Μαδούρο, οι οποίοι ξυλοκόπησαν βουλευτές της αντιπολίτευσης με καδρόνια και μεταλλικούς σωλήνες. Εν τω μεταξύ, ο Οσκαρ Πέρες, ο αστυνομικός που την περασμένη εβδομάδα άνοιξε πυρ εναντίον του ανωτάτου δικαστηρίου και του υπουργείου Εσωτερικών, επανεμφανίστηκε χθες σε βίντεο με το αυτόματο όπλο παρά πόδα, παρακινώντας τις αντικυβερνητικές δυνάμεις να κινητοποιηθούν για την «απελευθέρωση» της χώρας.

«Αυτό που πονάει περισσότερο είναι να βλέπω πως μέρα με τη μέρα χάνουμε ένα κομμάτι της χώρας μας», είπε ένας από τους τραυματίες βουλευτές καθώς απομακρυνόταν με φορείο από τον χώρο της Βουλής. Σύμφωνα με μαρτυρίες συναδέλφων του, σοβαρότερα τραυματίσθηκε ο βουλευτής Αμέρικο ντε Γκράτσια, ο οποίος έφυγε από τη Βουλή με σπασμούς.

Ο πρόεδρος Μαδούρο καταδίκασε τα επεισόδια και ζήτησε πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης, καλώντας παράλληλα την αντιπολίτευση να περιορίσει τη βία των δικών της οπαδών, κάποιοι εκ των οποίων είχαν λούσει άνδρα με βενζίνη και τον είχαν κάψει ζωντανό. «Θέλω ειρήνη για τη Βενεζουέλα, δεν δέχομαι βία από κανέναν», είπε ο Μαδούρο. Την ώρα των επεισοδίων, μεγάλο μέρος της πρωτεύουσας είχε αποκλειστεί από δεκάδες αποκεντρωμένες διαδηλώσεις, καθώς η νέα τακτική των αντικυβερνητικών δυνάμεων είναι να διασπείρουν τους αποκλεισμούς σε πολλά μικρά μπλόκα, δημιουργώντας συνθήκες ασφυξίας. Οι διαμαρτυρίες συνεχίζονται με αμείωτη ένταση το τελευταίο τρίμηνο, ενώ σε αυτές μετέχουν και κάτοικοι φτωχών περιοχών που έως τώρα τάσσονταν αναφανδόν υπέρ της σοσιαλιστικής κυβέρνησης της χώρας. «Μην συζητάτε, ξεσηκωθείτε», λέει στο πεντάλεπτο φιλμ ο αντάρτης αστυνομικός Οσκαρ Πέρες, ο οποίος υποστηρίζει ότι βρίσκεται και πάλι στο Καράκας και είναι έτοιμος για τη «δεύτερη φάση» του αντικυβερνητικού αγώνα.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή