Συνταξιούχος αστυνομικός έστελνε επιστολές με σφαίρες

Συνταξιούχος αστυνομικός έστελνε επιστολές με σφαίρες

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενας συνταξιούχος αστυνομικός κατηγορείται για την αποστολή φακέλων με απειλητικά μηνύματα και σφαίρες εναντίον κυβερνητικών αξιωματούχων και κοινοτήτων αλλοδαπών. Ταυτοποιήθηκε από την Αντιτρομοκρατική, που ενεπλάκη στη διερεύνηση της υπόθεσης μετά την αποστολή φακέλου με σφαίρες στον επικεφαλής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων Γιώργο Πιτσιλή, τον Μάιο. Συνελήφθη για παράβαση του νόμου περί όπλων (στο σπίτι του βρέθηκαν φυσίγγια πυροβόλου όπλου) και την Τρίτη οδηγήθηκε στο αυτόφωρο. Επιπλέον, η δικογραφία που σχημάτισε σε βάρος του η Αντιτρομοκρατική για την αποστολή των «απειλητικών» επιστολών (κατηγορείται για απειλή, υποκίνηση ρατσιστικού μίσους κ.ά.) θα διαβιβαστεί στον εισαγγελέα, ο οποίος θα αποφασίσει εάν η δίωξη σε βάρος του 55χρονου θα είναι σε βαθμό πλημμελήματος ή κακουργήματος.

Εξιχνιάστηκαν συνολικά δέκα πανομοιότυπες υποθέσεις που καταγράφηκαν το διάστημα από το 2013 μέχρι τον περασμένο Μάιο. Ανάμεσα σ’ αυτές η αποστολή απειλητικής επιστολής στην πρόεδρο της Επιτροπής των Σοφών (Οκτώβριος 2015), τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών (Οκτώβριος 2015), τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος (Ιανουάριος 2014), τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών (Φεβρουάριος 2013). Στις εξιχνιασθείσες υποθέσεις συγκαταλέγεται η αποστολή υβριστικών – απειλητικών επιστολών στο «Σωματείο Πακιστανών Μουσουλμάνων Ελλάδος», τη «Μουσουλμανική Ενωση Ελλάδος», καθώς και σε άτυπο χώρο προσευχής, στην Αθήνα.

Ο 55χρονος αποστρατεύτηκε οικειοθελώς το 2011 στον βαθμό του αστυνομικού υποδιευθυντή. Τα τελευταία χρόνια υπηρετούσε σε αστυνομικές υπηρεσίες – τμήματα στον Πειραιά, την Καλλιθέα και στον Ν. Κόσμο. Αστυνομικές πηγές περιγράφουν τον κατηγορούμενο ως «αγανακτισμένο πολίτη» με ακροδεξιές τοποθετήσεις. Σχολιάζουν ακόμα ότι με τη δράση του είχε καταφέρει να προκαλέσει πανικό μεταξύ κυβερνητικών αξιωματούχων και οικονομικών παραγόντων, με άμεση συνέπεια να πολλαπλασιάζονται οι αστυνομικοί που διετίθεντο για τη φύλαξή τους. Η ΕΛ.ΑΣ. έφτασε στα ίχνη του μετά την αποστολή φακέλου στον κ. Πιτσιλή. Τον εντόπισε χάρη και σε βίντεο από κάμερες ασφαλείας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή