Δ. Παπαγγελόπουλος κατά λειτουργών της Δικαιοσύνης

Δ. Παπαγγελόπουλος κατά λειτουργών της Δικαιοσύνης

2' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με νέο κύκλο επιθέσεων κατά λειτουργών της Δικαιοσύνης, σε μια περίπτωση μάλιστα και διά στόματος του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημ. Παπαγγελόπουλου, εμφανίστηκε χθες στη Βουλή ο ΣΥΡΙΖΑ, κατά τη διάρκεια της συζήτησης επί του πορίσματος της «προανακριτικής» επιτροπής για τα εξοπλιστικά. Οι εντυπώσεις έτειναν δε να είναι τόσο δυσμενείς, επί του συγκεκριμένου, για την πλειοψηφία, που φάνηκε μια παρέμβαση του κ. Ν. Βούτση να προσλαμβάνει χαρακτηριστικά προσπάθειας να διασκεδαστούν αυτές οι εντυπώσεις.

«Στα εξοπλιστικά προγράμματα υπήρξε περίοδος που οι μίζες έπεφταν βροχή. Τι βροχή; Καλύτερα θα ήταν να πω καταιγίδα και μάλιστα τροπική ή ακόμη καλύτερα ή χειρότερα, κατακλυσμός» είπε ο κ. Παπαγγελόπουλος για να συνεχίσει: «Το δυστύχημα είναι ότι μεγάλο μέρος του πολιτικού συστήματος, αλλά δυστυχώς και κάποιοι εισαγγελείς και δικαστές έκαναν πως δεν καταλαβαίνουν. Η Δικαιοσύνη εκτός από τυφλή προσέθεσε στα αυτιά της και ωτοασπίδες, όχι μόνο για να μη βλέπει, αλλά και για να μην ακούει. Οταν δε η λάμψη και ο θόρυβος των σκανδάλων διαπέρασαν το μαντίλι στα μάτια της και τις ωτοασπίδες στα αυτιά της προσπάθησε –και προς στιγμήν το πέτυχε– να περιορίσει τις έρευνες στον κ. Τσοχατζόπουλο και στον κ. Σμπώκο και τους έριξε στην πυρά μιας, όχι μόνο ελεγχόμενης, αλλά και δήθεν κάθαρσης, σαν να μην υπήρχαν άλλοι υπεύθυνοι, σαν να μην υπήρχε ΚΥΣΕΑ, πρωθυπουργός, υπουργικό συμβούλιο». Και ο αναπληρωτής υπουργός συμπλήρωσε: «Εγώ για τους αρμόδιους εισαγγελείς σαν συνταξιούχος εισαγγελέας θα μεροληπτήσω ακόμη μια φορά υπέρ τους. Δεν θα σκεφθώ καν ότι είχαν πολιτικές, επιχειρηματικές εξαρτήσεις ή άλλα ιδιωτικά συμφέροντα, αλλά θα υιοθετήσω τις πιο ανώδυνες γι’ αυτούς εκδοχές. Θα σκεφτώ είτε ότι ήταν ανεπαρκείς είτε ότι υπέκυψαν σε πιέσεις των ανωτέρων τους».

Ο κ. Χρ. Καραγιαννίδης, λίγο νωρίτερα, έλεγε μεταξύ άλλων: «Κατανοούμε και σεβόμαστε τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης. Αλλά η Δικαιοσύνη δεν μπορεί να υπερίπταται της κριτικής». Με τη σειρά της η κ. Παναγιώτα Κοζομπόλη σημείωνε: «Οι αξιόποινες πράξεις στις οποίες φέρεται να έχει ανάμειξη ο κ. Παπαντωνίου τελέστηκαν από το 2001 έως το 2004. Αντικείμενο διερεύνησης από τη Δικαιοσύνη οι συγκεκριμένες πράξεις έγιναν δέκα έως δώδεκα χρόνια αργότερα μετά τον φερόμενο χρόνο της τέλεσής τους. Κανένας δεν είδε και δεν άκουσε τίποτα όλα αυτά τα χρόνια ούτε δικαστικός λειτουργός ούτε κρατικός λειτουργός; Παρατηρείται μία, στην καλύτερη περίπτωση, αδράνεια του κρατικού μηχανισμού που φτάνει στα όρια συγκάλυψης γεγονότων, μια συνωμοσία σιωπής».

Ο κ. Ν. Βούτσης

Σε παρέμβασή του ο πρόεδρος της Βουλής, μεταξύ άλλων, είπε: «Μπορεί η Δικαιοσύνη να μη βοηθήθηκε από το πολιτικό σύστημα, από υπουργούς Δικαιοσύνης, να της απεκρύβησαν πράγματα. Μπορεί, αλίμονο! Ούτε κάνω κανενός είδους επίθεση προς τη δικαστική εξουσία». Επειτα από αυτή την παρέμβαση, δεν καταγράφηκε άλλη επίθεση κατά της Δικαιοσύνης.

Η απάντηση του Γιάννου Παπαντωνίου στις αναφορές του Υπ. Δικαιοσύνης

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή