«Δυσφορία» βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ έναντι Δ. Καμμένου

«Δυσφορία» βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ έναντι Δ. Καμμένου

1' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η διαδικασία εκλογής νέων αντιπροέδρων της Βουλής, σε εφαρμογή πρόσφατης αλλαγής του Κανονισμού λειτουργίας της, ανέδειξε χθες μια «μάχη εντυπώσεων και οπισθοφυλακής» στον χώρο της δικομματικής πλειοψηφίας: Αρκετοί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, σε μια επίδειξη «δυσφορίας», επέλεξαν να μην υπερψηφίσουν την υποψηφιότητα του βουλευτή των συγκυβερνώντων ΑΝΕΛ Δημ. Καμμένου.

Πέντε βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, οι Ευαγγελία Καρακώστα, Μ. Κάτσης, Γ.Ψυχογιός, Γερ. Μπαλαούρας και Ν. Φίλης δήλωσαν «παρών», ενώ αρκετοί περισσότεροι απουσίαζαν από την ψηφοφορία. Μεταξύ των απόντων και ο κ. Χρ. Καραγιαννίδης, ο οποίος ωστόσο ως εισηγητής στη διαδικασία που ακολουθούσε (συζήτηση επί του πορίσματος της «προανακριτικής» για τους εξοπλισμούς) προσήλθε και μίλησε ως πρώτος εισηγητής εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ.

«Είχαν το θάρρος 14 να ήταν στην ψηφοφορία και να δηλώσουν “παρών”. Δεν ήταν κοινοβουλευτικά ορθή, όμως, η στάση όσων ήταν στο Καφενείο, αλλά δεν ήρθαν να ψηφίσουν», σχολίασε από του βήματος ο κ. Καμμένος.

Ουδείς μπορούσε να επιβεβαιώσει αν η συγκεκριμένη αναφορά του νέου αντιπροέδρου είχε ως αποδέκτη και τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο Αθ. Παπαχριστόπουλο, για την απουσία του οποίου από τη χθεσινή ψηφοφορία μιλούσαν αρκετοί. Μάλιστα, ορισμένοι σχολίαζαν ότι η συγκεκριμένη απουσία δεν ήταν άσχετη από τη φημολογία ότι ο κ. Παπαχριστόπουλος επιθυμούσε να είναι εκείνος ο προτεινόμενος από τους ΑΝΕΛ για μια θέση στο προεδρείο της Βουλής. Ο ίδιος, παρών στη συζήτηση που ακολούθησε για το ζήτημα της «προανακριτικής», στην τοποθέτησή του απέφυγε να πει οτιδήποτε σχετικά, περιοριζόμενος όχι μόνο στην ουσία τού υπό συζήτηση θέματος, αλλά και σε μια ακόμα επίθεση κατά του Τύπου: «Ζούμε μια σκληρή μιντιακή δικτατορία», είπε. Ετσι, επί συνολικά 196 παρόντων, ο κ. Καμμένος αναδείχθηκε στο αξίωμα του Η΄ Αντιπροέδρου με μόλις 182 θετικές ψήφους, και με επίσης συνολικά 14 «παρών». Περισσότεροι ψήφισαν θετικά την υποψηφιότητα του κ. Μ. Γεωργιάδη (Εν. Κεντρώων) ως Θ΄ Αντιπροέδρου: 188 «ναι», ενώ μόνο οκτώ ψήφισαν «παρών».

Στο Περιστύλιο, πάντως, όσοι σχολίαζαν τη συγκεκριμένη στάση των «δυσφορούντων» βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, έκαναν λόγο για «τσάμπα μάγκες», καθώς όχι μόνο η απουσία ή το «παρών» δεν είχε ουσιαστικό αντίκρισμα, αλλά και πολύ περισσότερο, οι δύο πλευρές εξακολουθούν στα μείζονα να συγκυβερνούν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή