Επέκταση του αγωγού αερίου Τurkish Stream στην Ουγγαρία

Επέκταση του αγωγού αερίου Τurkish Stream στην Ουγγαρία

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Βουδαπέστη και ο ρωσικός ενεργειακός κολοσσός Gazprom υπέγραψαν συμφωνία για την επέκταση του αγωγού αερίου Turkish Stream στην Ουγγαρία μέσω της Βουλγαρίας και της Σερβίας.

Σύμφωνα με τον Ούγγρο ΥΠΕΞ Πέτερ Σιγιάρτο, τον οποίο επικαλείται το ειδησεογραφικό δίκτυο RT, η Βουδαπέστη θεωρεί την παροχή αερίου μέσω του Turkish Stream ως την καλύτερη επιλογή, διότι οι άλλοι διάδρομοι, μέσω της Ρουμανίας και της Κροατίας, είναι ακόμη σε πρώιμο στάδιο.

Μιλώντας στο πρακτορείο ειδήσεων MTI μετά την υπογραφή της συμφωνίας, ο Σιγιάρτο δήλωσε ότι ο νέος αγωγός θα ολοκληρωθεί ως τα τέλη του 2019.

«Η πρόσβαση στο νέο αγωγό είναι ένα θέμα εθνικής ασφάλειας, ενεργειακής ασφάλειας και οικονομικής ανάπτυξης, προσφέροντας διαφοροποίηση στην ενεργειακή τροφοδοσία της Ουγγαρίας. Η Ουγγαρία θα πρέπει να φθάσει στον Νότιο Διάδρομο αερίου, που θα προσφέρει τεράστιες οικονομικές ευκαιρίες», δήλωσε.

«Η ζήτηση για ρωσικό αέριο αυξάνεται στην Ευρωπαϊκή Ένωση, παρά την υποκρισία των κρατών της Δύσης», δήλωσε ο Σιγιάρτο, σε δηλώσεις του στο MTI, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο TASS.

Ο Ούγγρος υπουργός εξήγησε ότι η χώρα του θα λαμβάνει 8 δισεκκατομύρια κυβικά μέτρα αερίου ετησίως και αυτή η ποσότητα θα φθάνει μέσω της Σερβίας.

Ο Σιγιάρτο δήλωσε επίσης ότι η Βουλγαρία και η Σερβία είχαν ήδη υπογράψει συμφωνίες με την Gazprom, σύμφωνα με τις οποίες η χρηματοδότηση αναμένεται να εγκριθεί έως τα τέλη του 2017 και οι άδειες να εξασφαλιστούν έως το τέλος του 2018.

(Πηγή: AΠΕ-ΜΠΕ)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή