Θα αποζημιωθούν οι ασφαλισμένοι της Elite

Θα αποζημιωθούν οι ασφαλισμένοι της Elite

2' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αλλη μία ασφαλιστική εταιρεία στον κλάδο αυτοκινήτου, με έδρα το Γιβραλτάρ, που δραστηριοποιείτο στη χώρα μας με τη μορφή ελεύθερης παροχής υπηρεσιών, διακόπτει τις εργασίες της στην Ευρωπαϊκή Ενωση. Πρόκειται για την ασφαλιστική Elite –είχε προηγηθεί η Enterprise πριν από μερικούς μήνες–, η οποία αποφάσισε να σταματήσει την ανάληψη νέων εργασιών. Σε αντίθεση όμως με την Enterprise, η Elite προχωρεί σε ομαλή αποχώρηση, αφού, σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας, όλα τα εκδοθέντα συμβόλαια θα παραμείνουν σε ισχύ και οι απαιτήσεις αποζημίωσης θα συνεχίσουν να υποβάλλονται στους ειδικούς αντιπροσώπους της επιχείρησης που αναφέρονται στα ασφαλιστήρια έγγραφα. Αυτό σημαίνει ότι όσοι μεταξύ των 20.000 περίπου ασφαλισμένων της έχουν αξιώσεις ή δημιουργήσουν μέχρι τη λήξη του συμβολαίου τους θα αποζημιωθούν κανονικά. Με δεδομένο ότι το Γιβραλτάρ ανήκει στη Μεγάλη Βρετανία, η διακοπή εργασιών στην Ε.Ε. είναι κάτι σαν «ήπια έξοδος».

Οι τουρίστες καταφθάνουν, τα προβλήματα παραμένουν

Δεν ελήφθησαν υπ’ όψιν από τον κρατικό μηχανισμό οι επισημάνσεις που έκανε μέσω της «Κ» πριν από 20 ημέρες ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων Γιάννης Ρέτσος για τα ανοικτά μέτωπα που πρέπει να αντιμετωπισθούν, προκειμένου να εξυπηρετηθεί ομαλά, φέτος, ο αυξημένος όγκος ξένων τουριστών. Ετσι, και προβλήματα σε επίπεδο καθαριότητας καταγράφηκαν και τεράστιες ουρές στα αεροδρόμια παρατηρήθηκαν και παρέμεινε στα χαρτιά ο έγκαιρος προγραμματισμός για την κάλυψη των αναγκών σε εποχικό προσωπικό στα μουσεία και στους αρχαιολογικούς χώρους.

Ανεξήγητο το ράλι κάποιων μετοχών στο Χρηματιστήριο

Η υπερθέρμανση του Χρηματιστηρίου με έντονα στοιχεία κερδοσκοπίας αρχίζει να θυμίζει άλλες εποχές. Τουλάχιστον, δεν πρωταγωνιστούν οι μικροεπενδυτές. Μετοχές εταιρειών που είναι υπερδανεισμένες στα πρόθυρα χρεοκοπίας φιγουράρουν με υψηλές αποδόσεις. Ηδη η Αθήνα καταγράφει απόδοση 30,71% από την αρχή του έτους και μάλιστα πριν συμπληρωθεί το επτάμηνο, όταν στην καλύτερη χρηματιστηριακή χρονιά την τελευταία επταετία, που ήταν το 2012, ο Γενικός Δείκτης είχε ετήσια άνοδο 33,42% και ακολούθησε το 2013, με συνολική άνοδο 28,06%.

Πιθανή μια νέα παράταση στην υποβολή δηλώσεων

Εξαιρετικά πιθανό είναι το ενδεχόμενο η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών, και συγκεκριμένα η υφυπουργός Οικονομικών Κ. Παπανάτσιου (φωτ.), να παρατείνει εκ νέου τις προθεσμίες υποβολής των δηλώσεων. Αρχικά, η καταληκτική προθεσμία για τις δηλώσεις ήταν η 30ή Ιουνίου, ήδη έχει παραταθεί για τις 17 Ιουλίου και ενδεχομένως να φθάσει στα τέλη Ιουλίου. Μέχρι στιγμής έχουν υποβληθεί 5 εκατ. δηλώσεις και απομένουν περισσότερες από 1,2 εκατ. για να ολοκληρωθεί η διαδικασία. Μεγάλα λογιστικά γραφεία σημειώνουν ότι δεν έχουν υποβληθεί οι δηλώσεις των αγροτών, καθώς υπάρχουν προβλήματα σε δύο συγκεκριμένους κωδικούς της δήλωσης.

«Να αντιμετωπιστούν οι κλίκες στις ΔΕΚΟ»

Υπέρ των αλλαγών σε ό,τι αφορά τον συνδικαλιστικό νόμο, όχι όμως επειδή υπάρχουν προβλήματα στις εταιρείες του ιδιωτικού τομέα, αλλά για να αντιμετωπισθούν οι «κλίκες των συνδικαλιστών» στις ΔΕΚΟ και στις επιχειρήσεις του δημοσίου τομέα, τάχθηκε χθες ο πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ) Θεόδωρος Φέσσας. «Ικανοποιημένοι εργαζόμενοι και καλή επιχείρηση πάνε μαζί. Ομως στις ΔΕΚΟ και στις επιχειρήσεις του Δημοσίου πρέπει να υπάρξουν σαφώς αλλαγές για να μην εξυπηρετείται η κλίκα των συνδικαλιστών. Στις ιδιωτικές επιχειρήσεις δεν έχουμε προβλήματα. Αλλά όταν αλλάξει ο νόμος, θα εφαρμόζεται σε όλους», απάντησε χαρακτηριστικά ο κ. Φέσσας, ερωτηθείς εάν ο ΣΕΒ είναι υπέρ περαιτέρω μεταρρυθμίσεων στα εργασιακά. Γενικότερα, σε ό,τι αφορά τα εργασιακά και τα ασφαλιστικά ζητήματα, ο πρόεδρος του ΣΕΒ επανέλαβε τη θέση του συνδέσμου για την ανάγκη μείωσης του μη μισθολογικού κόστους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή