Κι αν δεν έχουμε ακόμη γλιτώσει;

Κι αν δεν έχουμε ακόμη γλιτώσει;

1' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κάθε χρόνο, τέτοιες μέρες που θυμόμαστε το απoνενοημένο σάλτο (και όχι «ρεσάλτο») στο κενό, που με επιμονή και πειθώ ζήτησε ο κ. Τσίπρας να κάνει ο ελληνικός λαός, κάποιο νεότερο στοιχείο επιβεβαιώνει όσα λέγαμε την ώρα των γεγονότων. Ακόμη καλύτερα, επιβεβαιώνεται πόσο δίκαιο είχαν όσοι προειδοποιούσαν για τους κινδύνους που θα προκαλούσε η προσφυγή στο δημοψήφισμα και στους ακόμη μεγαλύτερους που θα προστίθεντο από το αδιέξοδο στο οποίο θα οδηγείτο η χώρα.

Ο σύμβουλος Κιμ είναι ο τελευταίος, όπως αποκάλυψε το χθεσινό γλαφυρό αφήγημα της ανταποκρίτριας της «Κ» από τις Βρυξέλλες, που επανήλθε στη δυνατότητα να εφαρμοστεί από μια χώρα της ζώνης του ευρώ ένα «Σχέδιο Β». Ο χαμηλόβαθμος υπάλληλος επενδυτικής τράπεζας, που είχε χάσει τη δουλειά του μετά την χρηματοπιστωτική κατάρρευση του 2008 – 2009, όπως και πολλοί άλλοι αμαθείς που δεν είχαν δοκιμαστεί ποτέ σε δημόσιες θέσεις και στις ευθύνες που τους αναλογούν, εκτέλεσε τις εντολές των κ. Τσίπρα και Βαρουφάκη με την αφέλεια όσων βλέπουν τον πόνο στον οποίο υποβάλλουν τους πολλούς ως απαραίτητο στάδιο προς την επίτευξη του «ανώτερου» σκοπού, που δεν είναι άλλος από την κατάκτηση της εξουσίας τους.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση, η προσφυγή στην έκδοση παράλληλου νομίσματος ή «IOUs» ή άλλων μεθόδων κρατικής σπέκουλας εναντίον των εισοδημάτων και της αποταμίευσης πολιτών και επιχειρήσεων θα γινόταν προκειμένου να διαφυλαχθεί το καθεστώς ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ από τις επιθέσεις του ευρωπαϊκού κατεστημένου.

Το σημαντικό από την αφήγηση του κ. Κιμ είναι ότι το σχέδιο για την έκδοση και υποχρεωτική κυκλοφορία του «δημοσιονομικού νομίσματος» θα δοκιμαζόταν στους δημοσίους υπαλλήλους σε πρώτο στάδιο, ώστε αμέσως μετά να εφαρμοστεί σε ολόκληρη την οικονομία.

Το κυβερνητικό επιτελείο, κατά τις αποκαλύψεις Κιμ, είχε μάλιστα συνεννοηθεί με «εκπροσώπους του τραπεζικού κλάδου» οι οποίοι εμφανίζονταν έτοιμοι να θέσουν στην υπηρεσία ενός παραλλήλου νομίσματος τον μηχανισμό των τραπεζών. Αλήθεια, ποιοι είναι αυτοί, είναι ακόμη εν ενεργεία και γιατί κρύβονται;

Αυτό που είναι σίγουρο είναι ότι όλοι αυτοί διαθέτουν τέτοιο βαθμό υπευθυνότητας όση και ο οκτάχρονος υιός του κ. Κιμ, ο οποίος θα συμμετείχε στο «τεστ αληθείας» για το νέο νόμισμα. Λέει πολλά για το πώς βλέπουν όλοι αυτοί τους πολίτες αυτής της χώρας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή