Θα φτάσουν στα άκρα…

2' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οσοι πιστεύουν και διαλαλούν συνεχώς ότι η κυβέρνηση αυτή και τα στελέχη της θα φτάσουν στα άκρα, για να παραμείνουν στην εξουσία, ή για να εξασφαλίσουν ένα σεβαστό ποσοστό στις επόμενες εκλογές, δικαιώνονται σχεδόν καθημερινά πλέον. Βρισκόμαστε στην αρχή μίας μακράς προεκλογικής περιόδου, ακόμη και αν οι εκλογές γίνουν το φθινόπωρο του 2018, όπως πολλοί εκτιμούν, αλλά ήδη πληθαίνουν τα δείγματα των κυβερνητικών προθέσεων.

Δεν θα έχει όρια ο κυνισμός που εκφράζεται με το γνωστό «ο σκοπός αγιάζει τα μέσα», δεν θα έχει πάτο ο βούρκος μέσα στον οποίο θα κυλιστεί η πολιτική ζωή, θα είναι πολύ μεγάλο το βεληνεκές της λάσπης που θα εκτοξευτεί, οι πελατειακές μεθοδεύσεις θα γνωρίσουν απαράμιλλες δόξες, τα επίπεδα της γελοιότητας θα ανεβαίνουν συνεχώς, το παρελθόν θα σκεπάσει το παρόν και το μέλλον. Με λίγα λόγια, οι Συρανέλ δείχνουν αποφασισμένοι να το κάνουν «ροντέο», όπως λένε στα γήπεδα, με την έννοια ότι δεν θα μείνει τίποτα όρθιο.

Τον τόνο τον δίνει ο ίδιος ο πρωθυπουργός. Αυτός έχει πει στο παρελθόν όλα εκείνα τα φοβερά και παλικαρίσια, τις γνωστές «αυταπάτες», που διαψεύστηκαν πανηγυρικά, χωρίς όμως συνέπειες για το κόμμα του, παρά μόνο για την κοινωνία, αυτός έπαιξε κορώνα – γράμματα τις τύχες της χώρας με τον απίθανο Γ. Βαρουφάκη και τα καμώματά του, αυτός στηρίζει και καλύπτει σήμερα τον Καμμένο, τον Πολάκη και όποιον άλλον συμπεριφέρεται απαράδεκτα. Πολιτικά, τα παίρνει όλα επάνω του και ταυτόχρονα καθοδηγεί και αναθέτει ρόλους στους «αξιωματικούς» του. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία περί αυτού.

Το σκηνικό λοιπόν στήνεται, με τον Π. Καμμένο να βάζει σε λειτουργία τον ανεμιστήρα στην τελευταία ομιλία του στη Βουλή και να πετάει ονόματα και υποθέσεις ασυνάρτητα και ασύνδετα μεταξύ τους, τον Πολάκη μαζί με τον Παπαγγελόπουλο να κάνουν επιθέσεις στη Δικαιοσύνη, όταν οι αποφάσεις της δεν βολεύουν, τον Τόσκα να συντηρεί το «άβατο» των Εξαρχείων με υπεκφυγές και αντιπερισπασμούς, πάλι τον Πολάκη μαζί με τον Παππά, ο πρώτος να στήνει τελετές επιστροφής κλοπιμαίων και ο δεύτερος να δηλώνει ότι η Ελλάδα επιστρέφει δυναμικά στο… Διάστημα και από κοντά ο Τσακνής να εγκαινιάζει ηρώο στην ΕΡΤ για τους… πεσόντες της μετά το κλείσιμό της.

Αυτά όλα επιπλέον της δικαίωσης του αγώνα (χωρίς κόστος αφού πληρώθηκαν) των συμβασιούχων των ΟΤΑ, της διατήρησης στρεβλώσεων με τη μέθοδο της παράτασης και της αποφυγής διορθωτικών αλλαγών, με πελατειακές προσλήψεις στο Δημόσιο, με επαναφορά στην υπηρεσία επίορκων και άλλα συναφή. Στον συγκεκριμένο τομέα την πρωτοκαθεδρία έχουν ο Χρ. Βερναρδάκης, η Ολγα Γεροβασίλη, αλλά υπάρχουν πρωτοπαλίκαρα σε άλλους τομείς. Η προθυμία, άλλωστε, είναι διάχυτη, ακόμη και από πρόσωπα που δεν φαίνονται να είναι στην πρώτη γραμμή του μετώπου, αλλά στην πραγματικότητα είναι πάντα εκεί. Και πάνω απ’ όλα και απ’ όλους ο Αλ. Τσίπρας, να επαναφέρει με διαφόρους τρόπους στην επικαιρότητα την «κάθαρση» του παρελθόντος, για να την αναμείξει με τις περίεργες ιστορίες που αφορούν στο παρόν τη δική του κυβέρνηση, ώστε να μη βγαίνει άκρη. Οπως τονίστηκε στην αρχή, έχουν να δουν πολλά ακόμη τα ματάκια μας!

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή