ΚΟΣΜΟΣ

Διμερής συνάντηση Κοτζιά-Γκουτιέρες στην Ελβετία

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Σε εξέλιξη βρίσκεται, από τις 1.45 ώρα Ελβετίας, η διμερής συνάντηση του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά, με τον γενικό γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Αντόνιο Γκουτιέρες.

Κατά τη συνάντηση ο κ. Κοτζιάς θα εξηγήσει τις ελληνικές θέσεις, την αναγκαιότητα της κατάργησης των συνθηκών Εγγυήσεων και Συμμαχίας, καθώς και της απόσυρσης των τουρκικών στρατευμάτων κατοχής. Παράλληλα, θα αναφερθεί και στην αναγκαιότητα θέσπισης ενός μηχανισμού παρακολούθησης της λύσης που θα προβλέπει την εφαρμογή των ανωτέρω.

Η συνάντηση του κ. Κοτζιά με τον κ. Γκουτιέρες εντάσσεται στο πλαίσιο των διμερών επαφών που θα έχει ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ σήμερα, προκειμένου να αποκομίσει, όπως είπε στην εισαγωγική του δήλωση, την εικόνα των προσεγγίσεων από όλα τα εμπλεκόμενα μέρη, ώστε να συνοψίσει την πρόοδο που έχει σημειωθεί μέχρι τώρα.

Παράλληλα, ο κ. Γκουτιέρες αποσαφήνισε ότι δεν διεκδικεί κανένα ρόλο, επισημαίνοντας ότι αν υπάρξει σημαντική πρόοδος στα σημεία, ανοίγει δρόμος λύσης με περαιτέρω διαπραγμάτευση.

(Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ