Ινδία: 66 εκατομμύρια δέντρα σε 12 ώρες

Ινδία: 66 εκατομμύρια δέντρα σε 12 ώρες

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Ινδία είναι ψηλά στην κατάταξη των μεγάλων χωρών-ρυπαντών της ατμόσφαιρας. Αντιθέτως, οι Ινδοί έχουν λάβει δράση και στην προσπάθειά τους να φροντίσουν το «διαστημόπλοιο Γη» – στο οποίο είμαστε όλοι πλήρωμα και όχι επιβάτες, όπως έχει υπογραμμίσει ο Μάρσαλ Μακλιούαν – σημείωσαν ένα ακόμη ρεκόρ Γκίνες, καθώς δεντροφύτεψαν 66 εκατομμύρια δενδρύλλια μέσα σε μισή μέρα!

Την προηγούμενη εβδομάδα, στο κρατίδιο Μάντια Πραντές, από τις 7 το πρωί έως τις 7 το απόγευμα, μια πλημμύρα εθελοντών φύτεψε 66 εκατομμύρια δενδρύλλια, καταρρίπτοντας το προηγούμενο ρεκόρ Γκίνες που κατείχε από το 2016 το κρατίδιο Ουτάρ Πραντές (49,3 εκατομμύρια δενδρύλλια, σε 24 ώρες).

Την Κυριακή, ο πρωθυπουργός του Μάντια Πραντές, Shivraj Singh Chouhan δήλωσε ότι η δεντροφύτευση «είναι μια προσπάθεια στο πλαίσιο της Συμφωνίας του Παρισιού (σσ: για το κλίμα). Είμαι περήφανος που το κρατίδιο Μάντια Πραντές ήταν ένα από τα πρώτα που ξεκίνησε».

Η Ινδία κάνει βήματα για να αλλάξει την εικόνα της ως μεγάλος ρυπαντής της ατμόσφαιρας, παράλληλα με την ανέλιξή της σε παγκόσμια δύναμη.

Σύμφωνα με το «IFLScience» η κυβέρνηση της χώρας προτίθεται να διαθέσει 6,2 δισεκατομμύρια δολάρια για να αυξήσει τη δασωμένη έκταση της χώρας σε 951 εκατομμύρια τετραγωνικά χιλιόμετρα έως το 2030, όπως υποσχέθηκε η Ινδία στη Διάσκεψη του ΟΗΕ για το Κλίμα, στο Παρίσι.

Οι σχετικές δράσεις είναι από τοπικό επίπεδο μέχρι το υψηλότερο πολιτικό επίπεδο. «Ο (πρωθυπουργός) Μόντι γνωρίζει ότι η κλιματική αλλαγή είναι πρόσφορο πεδίο άσκησης πολιτικής. Έχει νόημα για τον Μόντι, γιατί ο ίδιος πιστεύει πως η κλιματική αλλαγή είναι καλό πεδίο και για την οικονομία και για την πολιτική» ανέφερε, πρόσφατα, στους «Τάιμς της Ν. Υόρκης», ο Χαρς Παντ του οργανισμού Observer Research Foundation.

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή