Εκκληση ΗΠΑ για λύση στο Κυπριακό – επικοινωνία Πενς με Αναστασιάδη και Ακιντζί

Εκκληση ΗΠΑ για λύση στο Κυπριακό – επικοινωνία Πενς με Αναστασιάδη και Ακιντζί

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εκκληση για την επανένωση της Κύπρου πραγματοποίησε σήμερα ο αντιπρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Μάικ Πενς, σε τηλεφωνικές συνομιλίες που είχε με τον πρόεδρο της Κύπρου, Νίκο Αναστασιάδη και τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί, την ώρα που συνεχίζονται οι συνομιλίες μεταξύ των εμπλεκόμενων κρατών για το Κυπριακό, στην Ελβετία.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, ο κ. Αναστασιάδης ενημέρωσε τον κ. Πενς για τις εξελίξεις στη Διάσκεψη για το Κυπρακό στο Κραν Μοντανά και τις προτάσεις που έχει καταθέσει και γραπτώς στον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, στο πλαίσιο της διμερούς συνάντησης που είχε νωρίτερα μαζί του. Του ζήτησε δε να μιλήσει ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ για το Κυπριακό με τον Τούρκο Πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν κατά τη σύνοδο των G20.

Από τη μεριά του, ο Αμερικανός αντιπρόεδρος ζήτησε από τον κ. Αναστασιάδη να μεταφέρει στη Διάσκεψη τη στήριξη των ΗΠΑ στην προσπάθεια που καταβάλλεται για την επίλυση του Κυπριακού, επισημαίνοντας ότι οι ΗΠΑ παρακολουθούν από κοντά τις εξελίξεις. 

Τηλεφωνική συνομιλία με τον Αμερικανό Αντιπρόεδρο είχε επίσης και ο Τ/κ ηγέτης, Μουσταφά Ακιντζί μετά την συνομιλία Πενς – Αναστασιάδη.

Ο κ. Πενς με tweet στον λογαριασμό του, λίγο αργότερα, αναφέρθηκε στις δύο τηλεφωνικές επαφές που είχε με Αναστασιάδη και Ακιντζί, προκειμένου να τους παροτρύνει να φτάσουν σε μια ιστορική διευθέτηση στο Κυπριακό.

(πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή