Δεκάδες καταστηματάρχες θύματα των «μπράβων»

Δεκάδες καταστηματάρχες θύματα των «μπράβων»

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε εξέλιξη βρισκόταν χθες αστυνομική επιχείρηση για τη σύλληψη μπράβων που εκβίαζαν καταστηματάρχες σε διάφορες περιοχές του Λεκανοπεδίου. Μέχρι αργά χθες το βράδυ, αστυνομικοί του τμήματος Δίωξης Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής είχαν συλλάβει πάνω από 15 άτομα, κυρίως Eλληνες και Αλβανούς. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, οι κατηγορούμενοι συγκροτούσαν δύο ξεχωριστές αλλά συνεργαζόμενες ομάδες «μπράβων», με δράση σε πολλές περιοχές της Αττικής.

Πηγή με γνώση της πορείας της έρευνας αποκάλυψε στην «Κ» ότι οι δύο ομάδες είχαν υπό τον «έλεγχό» τους μπαρ, καφετέριες και νυχτερινά κέντρα στο κέντρο της Αθήνας καθώς και στα βόρεια και νότια προάστια του Λεκανοπεδίου, ενώ διευκρίνισε ότι είχαν μικρή παρουσία στις γειτονιές του Πειραιά.

Από την πολύμηνη μυστική έρευνα του τμήματος Δίωξης Εκβιαστών φέρεται να προέκυψε ότι τα μέλη των δύο ομάδων εκβίαζαν περισσότερους από 70-80 καταστηματάρχες απαιτώντας απ’ αυτούς χρήματα, σε μηναία βάση, για «προστασία».

Το διάστημα της έρευνας, οι κινήσεις των κατηγορουμένων καταγράφονταν με τεχνικά μέσα, ενώ μέχρι χθες γινόταν προσπάθεια καταστηματάρχες-θύματα να πειστούν να καταθέσουν επώνυμα εναντίον των εκβιαστών τους. Ταυτόχρονα, η Ασφάλεια Αττικής ερευνά πιθανή ανάμειξη ορισμένων από τους συλληφθέντες και σε περιστατικά ξυλοδαρμών. Μέχρι χθες το βράδυ, πάντως, δεν είχε πλήρως αποσαφηνιστεί εάν στη δικογραφία που σχημάτιζε το τμήμα Δίωξης Εκβιαστών θα συμπεριλαμβάνονταν περιστατικά βίαιων επιθέσεων ή όχι.

Αρμόδιος αξιωματικός διευκρίνισε μιλώντας χθες στην «Κ» ότι οι συλληφθέντες συγκροτούσαν δύο αυτόνομες ομάδες μπράβων που ανά περίπτωση ωστόσο συνεργάζονταν. Ως ηγετικά στελέχη τους περιγράφονται δύο Eλληνες υπήκοοι, που έχουν και στο παρελθόν εμπλακεί και κατηγορηθεί για υποθέσεις εκβιασμών και «μπραβιλίκια», ενώ κάποιοι από τους κατηγορουμένους έχουν στο πρόσφατο παρελθόν εκτίσει ποινές κάθειρξης για παρόμοια αδικήματα.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής επιχείρησης πραγματοποιήθηκαν κατ’ οίκον έρευνες σε διάφορες περιοχές του Λεκανοπεδίου. Σύμφωνα, πάντως, με τις πρώτες πληροφορίες, μεταξύ των κατασχεθέντων πειστηρίων δεν υπήρχε μεγάλος αριθμός όπλων, χρήματα σε μετρητά ή σημαντικές ποσότητες ναρκωτικών, όπως έχει συμβεί σε αντίστοιχες περιπτώσεις στο παρελθόν. Περισσότερες πληροφορίες για την υπόθεση αναμένεται να δοθούν στη δημοσιότητα σήμερα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή