Σκληρή γλώσσα Φ. Γεννηματά κατά Αλ. Τσίπρα

Σκληρή γλώσσα Φ. Γεννηματά κατά Αλ. Τσίπρα

2' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το αποκλειστικό δημοσίευμα της «Κ» για το παράλληλο νόμισμα που ετοίμαζε η κυβέρνηση επικαλέστηκε χθες η Φώφη Γεννηματά για να απαντήσει –και μάλιστα με πολύ σκληρό τρόπο– στην επίθεση που δέχθηκε το κόμμα της από τον πρωθυπουργό.

«Για τη ζημιά των 100 δισ. ευρώ στον λαό δεν μπορεί να είναι τιμητής ο υπόλογος πρωθυπουργός και ο πολιτικά υπεύθυνος των επιλογών και ενεργειών των κ. Βαρουφάκη και Κιμ, που παραλίγο να τίναζαν τη χώρα στον αέρα», είπε η κ. Γεννηματά και εξέφρασε την οργή της για το γεγονός ότι «στην επέτειο του δημοψηφίσματος με το οποίο εξαπάτησε τον λαό, ο κ. Τσίπρας αντί να απολογηθεί, είχε το θράσος να επιτεθεί στη Δημοκρατική Παράταξη που έκανε την Ελλάδα μέλος της Ευρωζώνης και την έσωσε από την καταστροφή της άτακτης χρεοκοπίας, αλλά και από τον όλεθρο που την απειλούσε τέτοιες ημέρες πριν από δύο χρόνια, εξαιτίας των τυχοδιωκτικών επιλογών του».

Δεν έμεινε όμως μόνο σε αυτό το σχόλιο η κ. Γεννηματά. Θέλοντας να διαψεύσει όλα τα νέα σενάρια και τις φημολογίες που θέλουν τη ΔΗΣΥ να συνεργάζεται υπό προϋποθέσεις με την κυβέρνηση (μετά τη σχετική πρόσκληση του πρωθυπουργού), χαρακτήρισε τον κ. Τσίπρα «πανικόβλητο που επιμένει να αναζητά σωσίβιο πολιτικής επιβίωσης στη σπίλωση και στην εξόντωση των πολιτικών του αντιπάλων» και έκρινε σκόπιμο να επαναφέρει και το θέμα του κ. Καμμένου. «Κανέναν δεν πείθει ο κ. Τσίπρας παριστάνοντας τον υπέρμαχο της διαφάνειας, την ίδια στιγμή που αρνείται κάθε έρευνα και έλεγχο για τον βίο και την πολιτεία της κυβέρνησής του ακόμα και για σειρά ύποπτα αντιθεσμικών ενεργειών του συγκυβερνήτη του», τόνισε η κ. Γεννηματά και, απαξιώνοντας τους αρχηγούς και των δύο κομμάτων που κυβερνούν, πρόσθεσε: «Η αγωνία για την παραμονή στην εξουσία κάνει τον κ. Τσίπρα να μοιάζει όλο και περισσότερο με τον κ. Καμμένο, να έχουν το ίδιο ύφος και το ίδιο ήθος κι έτσι αγκαλιασμένοι να οδηγούνται στον γκρεμό»…

Κριτική στην κυβέρνηση άσκησε χθες και ο κ. Στ. Θεοδωράκης, αλλά κρατώντας σαφώς χαμηλότερους τόνους. Σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1 ο επικεφαλής του Ποταμιού ξεκαθάρισε, μάλιστα, ότι εν αντιθέσει με τον Κυρ. Μητσοτάκη, εκείνος δεν ζητεί εκλογές, καθώς, όπως είπε, «πρέπει να νοιαζόμαστε για την πραγματική ζωή των Ελλήνων και να καλύψουμε τα τραύματα της καθυστέρησης στο κλείσιμο της αξιολόγησης».

Ερωτηθείς, τέλος, για το αν θα ανταποκριθεί στη νέα πρόσκληση συνεργασίας της Φώφης Γεννηματά που του απηύθυνε στο συνέδριο της ΔΗΣΥ, ο κ. Θεοδωράκης απέφυγε να δώσει σαφή απάντηση, επιδιώκοντας προφανώς να κερδίσει πολιτικό χρόνο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή