Δολοφονία Αμερικανού τουρίστα στη Ζάκυνθο

Δολοφονία Αμερικανού τουρίστα στη Ζάκυνθο

1' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την τελευταία του πνοή άφησε σήμερα τις πρώτες πρωινές ώρες στο Λαγανά Ζακύνθου, ένας νεαρός Αμερικανός πολίτης, μετά από συμπλοκή μεταξύ Σέρβων και μιας παρέας νεαρών Αμερικανών.

Πρόκειται για τον 22χρονο Bakari Henderson από το Τέξας των Ηνωμένων Πολιτειών, ο οποίος έκανε διακοπές μαζί με την παρέα του, στη Ζάκυνθο.

Για το περιστατικό έχουν συλληφθεί συνολικά τέσσερα άτομα.

Ως δράστες της δολοφονίας συνελήφθησαν αρχικά δύο άτομα, ένας 32χρονος Βρετανός, σερβικής καταγωγής και ένας 34χρονος Ελληνας. Ο πρώτος φέρεται να εργαζόταν ως «πορτιέρης» και ο δεύτερος ως μπάρμαν σε νυχτερινό κέντρο του Λαγανά.

Σε συνέχεια των ερευνών που πραγματοποιούνται για την συγκεκριμένη υπόθεση, ταυτοποιήθηκαν και συνελήφθησαν το απόγευμα της Παρασκευής δύο ακόμη δράστες. Πρόκειται για δύο 22χρονους υπηκ΄όους Σερβίας, οι οποίοι συμμετείχαν στη συμπλοκή. 

Στη Ζάκυνθο μετέβη την Παραακευή κλιμάκιο από την υποδιεύθυνση της Ασφάλειας Πατρών για να συμβάλλει στις έρευνες.

Η ΕΛ.ΑΣ. συνεχίζει τις προσαγωγές και ανακρίσεις υπόπτων για την ταυτοποίηση και άλλων ατόμων που συμμετείχαν στην άγρια δολοφονία.

Τα βίντεο εξάλλου από τις κάμερες ασφαλείας που κατέγραψαν το συμβάν αποκαλύπτουν ότι στον ξυλοδαρμό που οδήγησε στον θάνατο του 22χρονου και διήρκησε περίπου 30 δευτερόλεπτα, συμμετείχαν περίπου δέκα άτομα.

Αμέσως μετά οι δράστες έφυγαν από το σημείο εγκαταλείποντας τον άτυχο νεαρό αναίσθητο στο οδόστρωμα.

Το πρωί της Πέμπτης, μερικές ώρες πριν τη νέα τραγωδία στο νησί, οι φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης και οι αξιωματικοί της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ζακύνθου είχαν πραγματοποιήσει σύσκεψη με θέμα την ενίσχυση της αστυνόμευσης στην περιοχή του Λαγανά.

Ήταν εξάλλου νωπές οι μνήμες από το φόνο, στην ίδια ακριβώς περιοχή, ενός 19χρονου Βρετανού τουρίστα από δύο Έλληνες οδηγούς ταξί, τον Ιούλιο του 2011. Οι εξελίξεις όμως πρόλαβαν Δήμο και Αστυνομία.

Το χρονικό

Ο διαπληκτισμός άρχισε στις 03:15 σε ένα μπαρ με την ονομασία «bar code» για ασήμαντη αφορμή, όπως περιγράφεται από την ΕΛ.ΑΣ.

Ο υπεύθυνος ασφαλείας του μπαρ, ο οποίος είναι Βρετανός, σερβικης καταγωγής,  άρχισε να καταδιώκει μαζί με την παρέα των Σέρβων και έναν Ελληνα μπάρμαν τον 22χρονο Αμερικανό.

Αφού βγήκαν από το μαγαζί και ενώ βρίσκονταν σε απόσταση 20 μέτρων από αυτό, άρχισαν να τον χτυπούν, αφήνοντας τον αναίσθητο.

Στη συνέχεια ο 22χρονος μεταφέρθηκε με ιδιωτικό ασθενοφόρο στο νοσοκομείο Ζακύνθου όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του από σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.

Μακροσκοπικά δεν προέκυψαν τραύματα από μαχαίρι ωστόσο, ασφαλέστερασυμπεράσματα πρόκειται να προκύψουν μετά την ολοκλήρωση της νεκροψίας – νεκροτομής.  

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή