Στις 27 Ιουλίου η συνέλευση των πιστωτών της Frigoglass για το σχέδιο αναδιάρθρωσης

Στις 27 Ιουλίου η συνέλευση των πιστωτών της Frigoglass για το σχέδιο αναδιάρθρωσης

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την Πέμπτη 27 Ιουλίου 2017 ορίστηκε να συγκληθεί η συνέλευση των πιστωτών της Frigoglass για να εξετάσουν εάν συμφωνούν για το σχέδιο αναδιάρθρωσης του δανεισμού του ομίλου. Την απόφαση αυτή έλαβε την περασμένη Δευτέρα 3 Ιουλίου 2017 το Ανώτατο Δικαστήριο της Αγγλίας και της Ουαλλίας. Σημειώνουμε ότι ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Moody’s έθεσε σε καθεστώς «περιορισμένης χρεοκοπίας» (limited default) τη Frigoglass, καθώς η εταιρεία αθέτησε –μετά τη λήξη περιόδου χάριτος 30 ημερών– την πληρωμή κουπονιού επί των μη διασφαλισμένων ομολόγων αξίας 250 εκατ. ευρώ που εξέδωσε η θυγατρική Frigoglass Finance B.V.

Με το νέο σχέδιο αναδιάρθρωσης που καλούνται να εγκρίνουν οι πιστωτές, η Frigoglass θα έχει πολύ λιγότερες εργοστασιακές μονάδες, αλλά πιο παραγωγικές, μικρότερες δαπάνες αλλά και μια διαφορετική φιλοσοφία και στρατηγική προσέγγισης των αγορών όπου δραστηριοποιείται. Ηδη έχουν κλείσει εργοστάσια που δεν θεωρούνταν αποδοτικά, όπως εκείνο στην Kίνα ή στις HΠA. Η εταιρεία έχει προχωρήσει στη σύναψη δεσμευτικής συμφωνίας με τους ομολογιούχους και τις πιστώτριες τράπεζες (Citibank, HSBC, Alpha Bank και Eurobank) για την αναδιάρθρωση των χρεών της. Οι βασικοί όροι της συμφωνίας είναι η μείωση του δανεισμού μετά την ολοκλήρωση της αναδιάρθρωσης, κατά 136 έως 142 εκατ. μέσω: α) Της κεφαλαιοποίησης του δανείου της Boval (κύριος μέτοχος της Frigoglass) συνολικού ύψους 30 εκατ. και β) είτε της αποπληρωμής είτε της κεφαλαιοποίησης ποσοστού έως 42% των ομολογιών συνολικού ύψους 250 εκατ., το οποίο αντιστοιχεί σε 105 εκατ., καθώς και ποσοστού έως 13% του συνολικού δανεισμού των συμμετεχουσών τραπεζών, το οποίο αντιστοιχεί σε 11 εκατ. επί συνολικού δανεισμού ύψους 82 εκατ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή