Προετοιμασία: 30', Μαγείρεμα: 4 – 5', Εύκολο
Υλικά για 6 τορτίγιες
- 400 γρ. γαρίδες μέτριες, φρέσκες ή κατεψυγμένες, καθαρισμένες
- 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 1 πιπεριά Φλωρίνης, σε λεπτά μπαστουνάκια
- 6 τορτίγιες από σιτάλευρο
Για τη μαρινάδα
- 1 σκελίδα σκόρδου, σε φέτες
- χυμός από 1 λάιμ (ή από 1 μικρό λεμόνι)
- 1/2 κόκκινη πιπεριά τσίλι, ξερή, ψιλοκομμένη
- 4 κουτ. σούπας φύλλα φρέσκου κόλιανδρου (ή μαϊντανού), ψιλοκομμένα
Για τη σάλτσα αβοκάντο
- 1 ώριμο αβοκάντο, σε φέτες
- χυμός από 1 λάιμ (ή 40-50 ml χυμός λεμονιού)
- 1 σκελίδα σκόρδου
- 1/2 κόκκινη πιπεριά τσίλι, ξερή και ψιλοκομμένη
- 2 κουτ. σούπας ξινόκρεμα (sour cream ή crème fraîche) ή γιαούρτι στραγγιστό
- αλάτι
Για το σερβίρισμα
- περίπου 200 γρ. ξινόκρεμα ή γιαούρτι
Διαδικασία
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τις γαρίδες με όλα τα υλικά της μαρινάδας, καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για 15 λεπτά.
Σάλτσα αβοκάντο: Χτυπάμε στον πολυκόφτη όλα τα υλικά για 1-2 λεπτά, μέχρι να σχηματιστεί μια λεία σάλτσα.
Γαρίδες: Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε την πιπεριά Φλωρίνης για περίπου 2 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει ελαφρώς. Προσθέτουμε τις γαρίδες (με τη μαρινάδα) και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 1-2 λεπτά ακόμα, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να αλλάξουν χρώμα οι γαρίδες και να γίνουν.
Σερβίρισμα: Ζεσταίνουμε κάθε τορτίγια χωριστά σε ένα τηγάνι. Τις απλώνουμε στα πιάτα και από πάνω μοιράζουμε την κρέμα αβοκάντο, τις γαρίδες και όση ξινόκρεμα μας αρέσει.
Περισσότερες συνταγές στο www.gastronomos.gr