Ευρεία αντεπίθεση του Ισλαμικού Κράτους στη Μοσούλη

Ευρεία αντεπίθεση του Ισλαμικού Κράτους στη Μοσούλη

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μία ευρεία αντεπίθεση του Ισλαμικού Κράτους στο βόρειο άκρο της παλιάς πόλης της Μοσούλης, αποδεικνύει ότι η πλήρης ανακατάληψη της ιρακινής συμπρωτεύουσας και η εκκαθάριση της από τους λιγοστούς εναπομείναντες εξτρεμιστές δεν θα είναι εύκολη υπόθεση, καθώς οδήγησε τις δυνάμεις του ιρακινού στρατού να υποχωρήσουν περίπου 75 μέτρα από τις γραμμές τους, ανακοίνωσε σήμερα ένας αξιωματικός του ιρακινού στρατού.

Σύμφωνα με τον στρατιωτικό, η αντεπίθεση ξεκίνησε λίγο μετά το μεσημέρι της Παρασκευής και υπολογίζεται ότι σε αυτή έλαβαν μέρος περίπου 50 με 100 μαχητές του ΙΚ.

Στα τέλη Ιουνίου, οι αντεπιθέσεις του ΙΚ στη δυτική πλευρά της Μοσούλης, σε γειτονιές που ο ιρακινός στρατός έχει καταλάβει εδώ και μήνες, «πάγωσαν» την προώθηση των ιρακινών δυνάμεων στην παλιά πόλη, αναγκάζοντας τες να διασπαστούν σε διάφορα μέτωπα στο εσωτερικό της πόλης.

Ωστόσο, εν αντιθέσει με τις αντεπιθέσεις του προηγούμενου μήνα, οι οποίες ξεκίνησαν από σημεία εκτός της πόλης, η σημερινή αντεπίθεση ξεκίνησε από το εσωτερικό της, αποδεικνύοντας ότι παρότι βρίσκεται στο όριο της πλήρους κατάρρευσης, ελέγχοντας λιγότερο από ένα τετραγωνικό χιλιόμετρο στην πόλη,  το ΙΚ αποτελεί ακόμα υπολογίσιμο αντίπαλο για τον υπό τις ΗΠΑ διεθνή συνασπισμό. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή