Mατιές στον κόσμο

2' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΛΟΝΔΙΝΟ

Στους απέραντους κήπους του Χάμπτον Κορτ

Η αποθέωση της βρετανικής αγάπης για τους κήπους είναι οι εκθέσεις λουλουδιών. Μία από τις διάσημες είναι και αυτή στο περίφημο Χάμπτον Κορτ, στο East Molesey στα δυτικά του Λονδίνου, που ολοκληρώνεται σήμερα, στέλνοντας χιλιάδες γοητευτικές φωτογραφίες στα πέρατα του κόσμου. Οπως αυτή που επιλέξαμε για την ιδιαίτερη ατμόσφαιρά της, με τον ντιζάινερ κήπων Τομ Μάσεϊ, ο οποίος επιχειρεί τις τελευταίες βελτιωτικές παρεμβάσεις στον κήπο των μονοετών ειδών. Η έκθεση στο Χάμπτον Κορτ (The Hampton Court Palace Flower Show) διοργανώνεται από τη Royal Horticultural Society και παρουσιάζει στο πολυπληθές κοινό περισσότερα από 250.000 λουλούδια μαζί με τις τελευταίες εξελίξεις στην επιστήμη της βοτανολογίας και στη φροντίδα των κήπων. Στην Αγγλία, η αγάπη για τα λουλούδια είναι βαθιά και καθολική και καλλιεργείται από νεαρή ηλικία μέσα από την επαφή με τα χιλιάδες πάρκα σε όλη τη χώρα. Οι εκθέσεις ανθέων αποφέρουν τεράστια έσοδα, τόσο σε τοπικό όσο και σε εθνικό επίπεδο.

ΝΙΟΥ ΧΑΜΣΑΪΡ

Η τέχνη του Κλοντ Μονέ

Ο διευθυντής του Currier Museum of Art, Αλαν Τσονγκ, και ο επιμελητής Κουρτ Σάντστορμ συζητούν μπροστά στο έργο του Κλοντ Μονέ «Η γέφυρα στο Bugival». Το Currier Museum of Art είναι η Πινακοθήκη του Μάντσεστερ στο Νιου Χαμσάιρ, όπου εγκαινιάστηκε έκθεση Μονέ (Monet: Pathways to Impressionism). «Η γέφυρα στο Bugival» ανήκει στο μουσείο και δείχνει την εξέλιξη του ζωγράφου.

ΕΔΙΜΒΟΥΡΓΟ

Ρεαλισμός στη Βρετανία

Tμήμα του Φεστιβάλ Εδιμβούργου, η νέα έκθεση στη National Galleries Scotland παρουσιάζει πάνω από 80 ζωγραφικά έργα ρεαλισμού στη διάρκεια του Μεσοπολέμου. Η έκθεση εστιάζει στη βρετανική παραγωγή των δεκαετιών του ’20 και του ’30, έργα που στην εποχή τους υποτιμήθηκαν μιας και ήταν «εκτός κλίματος». Ανάμεσα στους ζωγράφους συγκαταλέγονται ο Μέρεντιθ Φράμπτον και η Λόρα Νάιτ.

ΠΑΡΙΣΙ

Εκθεση Κριστιάν Ντιόρ

Η εβδομάδα μόδας στο Παρίσι ολοκληρώνεται σήμερα, αλλά η έκθεση με θέμα τις δημιουργίες του Κριστιάν Ντιόρ θα συνεχιστεί έως τις 7 Ιανουαρίου 2018. Η έκθεση με τίτλο «Κριστιάν Ντιόρ, δημιουργός του ονείρου» παρουσιάζεται στο Μουσείο Διακοσμητικών Τεχνών του Παρισιού και αποτελεί αναδρομή σε έναν από τους πιο ανατρεπτικούς οίκους μόδας, με κορυφαία στιγμή το New Look του 1948.

ΝΙΟΥΑΡΚ

Μια πόλη θέλει να αλλάξει

Αυτή η γυναίκα είναι η Lauren Craig, συγγραφέας του ταξιδιωτικού οδηγού «100 πράγματα να κάνετε στο Νιούαρκ πριν πεθάνετε». Το Νιούαρκ, στο Νιου Τζέρσι, φιλοδοξεί να βελτιώσει το προφίλ του και να προσελκύσει περισσότερους επισκέπτες, 50 χρόνια μετά τις ταραχές που είχαν αφήσει τις πληγές τους στην πόλη. Η Lauren Craig εικονίζεται μέσα στο ιστορικό Ballantine House, κτίριο του 1885, που είναι πτέρυγα του Newark Museum. Το σπίτι ήταν ιδιοκτησία της οικογενείας που τον 19ο αιώνα δημιούργησε την Ballantine Beer, μία από τις παλαιότερες μπίρες στις Ηνωμένες Πολιτείες.

ΛΟΝΔΙΝΟ

Τα πορτρέτα του 2017

Ο εικαστικός θεσμός της National Portrait Gallery του Λονδίνου για τα Βραβεία Προσωπογραφίας συνεχίζεται κάθε χρόνο με τη χορηγία της ΒΡ. Η φετινή έκθεση έχει ήδη ξεκινήσει και θα διαρκέσει, με ελεύθερη είσοδο, έως τις 24 Σεπτεμβρίου. Νικητής για το 2017 ήταν ο Μπέντζαμιν Σάλιβαν για το έργο του «Βreech!» στο οποίο έχει φιλοτεχνήσει τη σύζυγό του Βιρτζίνια και την κόρη τους Ιντιθ. Στην έκθεση παρουσιάζονται συνολικά 53 προσωπογραφίες, που επελέγησαν ανάμεσα σε 2.580 συμμετοχές από 87 χώρες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή