Αίγυπτος: Τουλάχιστον 23 νεκροί στρατιωτικοί από επίθεση στο βόρειο Σινά

Αίγυπτος: Τουλάχιστον 23 νεκροί στρατιωτικοί από επίθεση στο βόρειο Σινά

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τουλάχιστον 23 Αιγύπτιοι στρατιωτικοί, ανάμεσα στους οποίους ένας συνταγματάρχης και άλλοι τέσσερις αξιωματικοί, σκοτώθηκαν και τουλάχιστον 33 τραυματίσθηκαν σήμερα, από δύο επιθέσεις καμικάζι εναντίον σημείων ελέγχου του αιγυπτιακού στρατού στο βορειοανατολικό τμήμα της χερσονήσου του Σινά, σύμφωνα με πηγές των εγχώριων δυνάμεων ασφαλείας. Η επίθεση ήταν η πιο φονική που υπέστη ο αιγυπτιακός στρατός τη φετινή χρονιά. 

Συγκεκριμένα, δύο οχήματα ανατινάχθηκαν, ενώ διέρχονταν από δύο σημεία ελέγχου που βρίσκονταν κοντά το ένα στο άλλο σε δρόμο έξω από τη μεθοριακή πόλη της Ράφα, και την ίδια στιγμή μασκοφόροι ένοπλοι άνοιξαν πυρ εναντίον των στρατιωτικών δυνάμεων που στάθμευαν στο σημείο, σύμφωνα με τις πηγές. Την επίθεση ακολούθησε πλιάτσικο από τους μασκοφόρους, οι οποίοι πήραν μαζί τους όπλα και πυρομαχικά από το στρατιωτικό σημείο ελέγχου. Προς το παρόν, καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για τις επιθέσεις, ωστόσο η συγκεκριμένη περιοχή αποτελεί προπύργιο του Ισλαμικού Κράτους, όπου την Άνοιξη έλαβαν χώρα σφοδρές συγκρούσεις μεταξύ τζιχαντιστών μαχητών και τοπικών οπλαρχηγών και φύλαρχων. Επιπλέον, στην περιοχή δρα μια αδερφή οργάνωση του ΙΚ, η οποία παρότι δεν ελέγχει εδάφη, έχει ισχυρή παρουσία σε διάφορα σημεία του βόρειου Σινά, έχοντας σκοτώσει εκατοντάδες στρατιώτες και αστυνομικούς από το 2013, όταν οι ένοπλες δυνάμεις ανέτρεψαν τον ισλαμιστή πρόεδρο Μοχάμεντ Μόρσι έπειτα από μαζικές διαδηλώσεις.

Επιπλέον, ο στρατός ανέφερε σε ανακοίνωση του πως μετά την επίθεση οι δυνάμεις ασφαλείας σκότωσαν 40 μαχητές και κατέστρεψαν έξι από τα οχήματά τους. «Οι δυνάμεις επιβολής του νόμου στο βόρειο Σινά απέτρεψαν τρομοκρατικές επιθέσεις σε μερικά σημεία ελέγχου νοτίως της Ράφα», αναφέρεται συγκεκριμένα στην ανακοίνωση.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή