Εως 4.000 απολύσεις εκτός ΗΠΑ από τη Microsoft

Εως 4.000 απολύσεις εκτός ΗΠΑ από τη Microsoft

1' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τρία χρόνια μετά τις μαζικές απολύσεις του 2014, ο κολοσσός της Microsoft ετοιμάζεται να καταργήσει από 3.000 έως 4.000 θέσεις εργασίας σε διάφορες χώρες εκτός ΗΠΑ. Η κίνηση εντάσσεται στο πλαίσιο ριζικής αναδιάρθρωσης του τομέα πωλήσεων και προώθησης στην αγορά, που αυτήν τη στιγμή απασχολεί περίπου 50.000 ανθρώπους σε παγκόσμιο επίπεδο. Μιλώντας για τα σχέδια του αμερικανικού κολοσσού στους New York Times στέλεχος της εταιρείας που προτίμησε την ανωνυμία, διευκρίνισε ότι ο ακριβής αριθμός των απολύσεων ανά χώρα δεν έχει ακόμα προσδιοριστεί. Αυτό οφείλεται εν μέρει και στο γεγονός ότι σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες η νομοθεσία επιβάλλει να προηγηθούν διαπραγματεύσεις.

Ο εκπρόσωπος της Microsoft Φρανκ Σο απέδωσε τη νέα συρρίκνωση του μισθολογίου της εταιρείας στην ανάγκη «να καλλιεργηθούν οι δεξιότητες που χρειαζόμαστε». Παρουσιάζοντας το σκεπτικό της νέας αυτής αναδιάρθρωσης της εταιρείας σε ηλεκτρονικό μήνυμά του προς το προσωπικό της εταιρείας, ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος Τζόνσον Αλτοφ τόνισε ότι «υπάρχει τεράστια ευκαιρία σε μια αγορά 4,5 τρισ. δολαρίων». Σε ό,τι αφορά τις απολύσεις, ο κ. Αλτοφ τόνισε ότι στοχεύουν στο «να δώσουν στην εταιρεία τη δυνατότητα να συνδυάσει τις σωστές υπηρεσίες με τον σωστό πελάτη τη σωστή στιγμή». Διευκρινίζοντας τους τομείς που παρουσιάζουν μεγάλες ευκαιρίες, αναφέρθηκε στην επέκταση των υπηρεσιών λογισμικού νέφους, στην ανάλυση δεδομένων και στην τεχνητή νοημοσύνη, αλλά και στο να εξελιχθούν σε ψηφιακές όλες οι εταιρείες όλων των κλάδων με τη χρήση εργαλείων της Microsoft.

Σε παγκόσμιο επίπεδο, το προσωπικό της Microsoft ανέρχεται σε 121.500 άτομα. Η τελευταία φορά που ο αμερικανικός κολοσσός προχώρησε σε μαζικές απολύσεις ήταν το 2014, όταν κατήργησε 18.000 θέσεις εργασίας. Επρόκειτο για απόφαση του διευθύνοντος συμβούλου Σάτια Ναντέλα, που είχε μόλις αντικαταστήσει τον Στίβεν Μπάλμερ. Ο Ναντέλα θεωρούσε αποτυχημένη την εξαγορά της μονάδας κινητής τηλεφώνων της Nokia. Αρχισε, έτσι, να εκποιεί τμήματα της Nokia και να καταργεί τις σχετικές θέσεις εργασίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή