Ζάκυνθος: Για ανθρωποκτονία από πρόθεση κατηγορούνται οι 8 συλληφθέντες για τον θάνατο του Αμερικανού τουρίστα

Ζάκυνθος: Για ανθρωποκτονία από πρόθεση κατηγορούνται οι 8 συλληφθέντες για τον θάνατο του Αμερικανού τουρίστα

2' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Βαριές κατηγορίες απαγγέλθηκαν στους 8 συλληφθέντες για τον θάνατο του Μπακάρι Χέντερσον, τα ξημερώματα της Παρασκευής, στον Λαγανά Ζακύνθου. Η εισαγγελέας τους απήγγειλε την κατηγορία της από κοινού ανθρωποκτονίας από πρόθεση, σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας imerazante.

Η διαδικασία ολοκληρώθηκε τα μεσάνυχτα του Σαββάτου και στη συνέχεια οι συλληφθέντες επέστρεψαν στα κρατητήρια της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ζακύνθου, όπου και θα παραμείνουν μέχρι το πρωί της Τρίτης, όταν θα απολογηθούν ενώπιον ανακριτή.

Εξερχόμενος του Δικαστικού Μεγάρου, ο δικηγόρος του 34χρονου Ελληνα που έχει συλληφθεί δήλωσε ότι ο πελάτης του είναι συντετριμμένος και παρότι αποδέχθηκε την εμπλοκή του στον μοιραίο ξυλοδαρμό του 22χρονου Αμερικανού, υποστηρίζει ότι δεν προκάλεσε εκείνος τα χτυπήματα που έβαλαν τέλος στη ζωή του.

«Πρόκειται για ένα παιδί με λευκό ποινικό μητρώο αφού προγενέστερα δεν είχε ποτέ ενοχλήσει τις διωκτικές και δικαστικές αρχές ούτε για μια απλή παράβαση του ΚΟΚ. Δηλώνει ότι ενεπλάκη στο γεγονός, αλλά αρνείται κατηγορηματικά ότι ήταν αυτός που προκάλεσε στον 22χρονο εκείνα τα χτυπήματα στο κεφάλι που είχαν ως συνέπεια τις βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις που του έκοψαν το νήμα της ζωής», δήλωσε ο δικηγόρος. 

Σύμφωνα με εκδοχή για τα αίτια της διαφωνίας που κατέληξε σε τραγωδία και η οποία προκύπτει από βίντεο του κλειστού κυκλώματος παρακολούθησης, ο άτυχος Αμερικανός δέχθηκε τα δολοφονικά χτυπήματα εξαιτίας μίας selfie, που έβγαλε με την παρέα του με μία σερβιτόρα – γεγονός που εξόργισε έναν από τους φύλακες του μαγαζιού, με αποτέλεσμα να πραγματοποιηθεί βίαιο επεισόδιο. Στη συνέχεια ο 22χρονος έφυγε τρέχοντας από το μαγαζί, αλλά τον πρόλαβαν τουλάχιστον δέκα άτομα που του επιτέθηκαν χτυπώντας τον, με αποτέλεσμα να τον σκοτώσουν.

Το χρονικό

Ο διαπληκτισμός άρχισε στις 03:15 την Παρασκευή στο νυχτερινό μαγαζί «bar code» για ασήμαντη αφορμή, όπως περιγράφεται από την ΕΛ.ΑΣ.
 
Ο υπεύθυνος ασφαλείας του μπαρ, ο οποίος είναι Βρετανός, σερβικης καταγωγής,  άρχισε να καταδιώκει μαζί με την παρέα των Σέρβων και έναν Ελληνα μπάρμαν τον 22χρονο Αμερικανό.
 
Αφού βγήκαν από το μαγαζί και ενώ βρίσκονταν σε απόσταση 20 μέτρων από αυτό, άρχισαν να τον χτυπούν, αφήνοντας τον αναίσθητο στο οδόστρωμα.
 
Στη συνέχεια ο 22χρονος μεταφέρθηκε με ιδιωτικό ασθενοφόρο στο νοσοκομείο Ζακύνθου όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του από σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.
 
Μακροσκοπικά δεν προέκυψαν τραύματα από μαχαίρι ωστόσο, ασφαλέστερασυμπεράσματα πρόκειται να προκύψουν μετά την ολοκλήρωση της νεκροψίας – νεκροτομής.  
 
Ως δράστες της δολοφονίας συνελήφθησαν αρχικά δύο άτομα, ο 32χρονος Βρετανός, σερβικής καταγωγής και ο 34χρονος Ελληνας. Σε συνέχεια των ερευνών που πραγματοποιούνται για την συγκεκριμένη υπόθεση, ταυτοποιήθηκαν και συνελήφθησαν το απόγευμα της Παρασκευής δύο ακόμη δράστες. Πρόκειται για δύο 22χρονους υπηκόους Σερβίας, οι οποίοι συμμετείχαν στη συμπλοκή. Ακόμη έξι άτομα, σερβικής καταγωγής, συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια της νύχτας από την Ασφάλεια Ζακύνθου.

 
Η επιχείρηση της αστυνομίας, στο ξενοδοχείο που διέμεναν οι έξι Σέρβοι κράτησε λίγα λεπτά καθώς οι κατηγορούμενοι δεν προέβαλαν αντίσταση. Οι υπόλοιποι συλληφθέντες αναγνωρίστηκαν από τους αστυνομικούς μέσα από τα βίντεο που υπάρχουν από κάμερες ασφαλείας γειτονικών καταστημάτων, από το σημείο που έγινε η θανάσιμη επίθεση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή