«Πολύτιμο κομμάτι του ομίλου η ΜΕΤΚΑ»

«Πολύτιμο κομμάτι του ομίλου η ΜΕΤΚΑ»

2' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Mε αφορμή την οριστικοποίηση της συγχώνευσης της «Μέτκα» με τη μητρική «Μυτιληναίος», που είχε ως αποτέλεσμα να διαγραφεί η μετοχή της «Μέτκα» από το Χρηματιστήριο, ο πρόεδρος του φερώνυμου ομίλου Ευάγγελος Μυτιληναίος ανέφερε σε δήλωσή του ότι «το όνομα της Μέτκα αποσύρεται από το χρηματιστηριακό ταμπλό, παραμένει όμως άρρηκτα συνδεδεμένο με τον όμιλο Μυτιληναίος και δεν έχει κλείσει ακόμα τον κύκλο του». Επίσης, ο κ. Μυτιληναίος πρόσθεσε ότι «η Μέτκα είναι σήμερα 13 φορές μεγαλύτερη σε κύκλο εργασιών σε σχέση με το 1998, έχει 29 φορές μεγαλύτερη κερδοφορία και απασχολεί υπερδιπλάσιους εργαζόμενους, στην πλειονότητά τους μηχανικούς». Ο επιχειρηματίας έκανε ειδική αναφορά και στον αδελφό του τον Γιάννη, όπου υπογράμμισε ότι «από την πρώτη στιγμή το “τιμόνι” της Μέτκα ανέλαβε ο άξιος οραματιστής και απόλυτα στοχοπροσηλωμένος Γιάννης Μυτιληναίος, ο οποίος με τη σφιχτή και ικανή ηγετική ομάδα του δημιούργησε ένα από τα πιο αυθεντικά success stories της σύγχρονης ελληνικής οικονομίας».

Brain storming στο ΥΠΟΙΚ για παραγραφές και λίστες

Λύση στο ζήτημα των παραγραφών και πώς θα αντιμετωπιστούν οι λίστες και τα εμβάσματα, αναζητούν στο ΥΠΟΙΚ. Οι φωνές υπουργών, ακόμα και πρώην υπουργών, που καταδικάζουν την απόφαση του ΣτΕ που έκρινε αντισυνταγματική την πρακτική του Δημοσίου να παρατείνει την παραγραφή, δεν έπιασαν τόπο. Εις εκ των γενικών διευθυντών του υπουργείου Οικονομικών φέρεται να πρότεινε την ένταξη των λιστών στο θεσμικό πλαίσιο που αφορά στο ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Στην περίπτωση που αποφασισθεί κάτι τέτοιο, το μόνο που θα καταφέρει η φορολογική διοίκηση είναι να καθυστερήσει τη διαδικασία.

Προτίμησαν το ρεύμα… βερεσέ από πετρέλαιο τοις μετρητοίς

O πρόεδρος της ΔΕΗ Εμμανουήλ Παναγιωτάκης στη διάρκεια της χθεσινής ετήσιας τακτικής συνέλευσης των μετόχων έδωσε μία άλλη παράμετρο για την αύξηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών από καταναλωτές. Υποστήριξε ότι τα νοικοκυριά για να ζεσταθούν τον χειμώνα, ειδικά φέτος που το κρύο διήρκεσε έως και τον Μάρτιο, επέλεξαν να χρησιμοποιούν τα κλιματιστικά και τις άλλες συσκευές που καταναλώνουν ρεύμα και δεν αγόρασαν πετρέλαιο, διότι, λόγω έλλειψης ρευστότητας, το ρεύμα το πληρώνεις αργότερα, ενώ το πετρέλαιο θα πρέπει να εξοφληθεί άμεσα.

Συμφωνία Alpha Bank με την ΕΤΕπ

Μία ακόμα συμφωνία συνεργασίας με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων ανακοίνωσε η Alpha Bank για τη χρηματοδότηση μικρομεσαίων επιχειρήσεων, με έμφαση στη γεωργία, στον τουρισμό και στη μεταποίηση. Η συμφωνία ύψους 150 εκατ. ευρώ γίνεται στο πλαίσιο γραμμής χρηματοδότησης 1 δισ. ευρώ που έχει εγκρίνει η ETEπ. Ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Alpha Bank Γεώργιος Αρώνης υπογράμμισε ότι με τη συμφωνία η Alpha εμπλουτίζει σημαντικά το χαρτοφυλάκιο των παρεχόμενων χρηματοπιστωτικών εργαλείων ρευστότητας, στηρίζοντας εμπράκτως την ελληνική επιχειρηματικότητα.

Νέα παράταση για τη μαρίνα Πύλου

Νέα παράταση, έως τις 30 Οκτωβρίου, έλαβε ο διαγωνισμός για τη 40ετή παραχώρηση της μαρίνας Πύλου. Ο διαγωνισμός, που έχει ξεκινήσει το 2013, καθυστερεί για άλλη μία φορά, παρά το ενδιαφέρον σημαντικών επιχειρηματιών να αναλάβουν τη διαχείριση της μαρίνας. Οι δεσμευτικές προσφορές στον δεύτερο διαγωνισμό που προκηρύχθηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο, αρχικά ορίσθηκε να υποβληθούν στις 15 Οκτωβρίου 2016. Συνεχείς αναβολές οδήγησαν αυτή η υποβολή να συντελεστεί έναν ολόκληρο χρόνο αργότερα. Η ημερομηνία υποβολής των προσφορών ορίσθηκε για τις 30 Οκτωβρίου 2017. Σύμφωνα με στελέχη του ΤΑΙΠΕΔ, αφού ξεπεράστηκαν προβλήματα με την αρχαιολογική υπηρεσία, τώρα πρέπει να πεισθούν οι ψαράδες της περιοχής, που δένουν τα καΐκια τους στη μέση της μαρίνας, να μετακινηθούν σε μια άκρη. Αυτό δεν έχει συμβεί ακόμη και έτσι απαιτείται ακόμη μία πολύμηνη διαπραγμάτευση. Για τη μαρίνα φέρεται να ενδιαφέρεται και ο όμιλος Κωνσταντακόπουλου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή