Η Ελλάδα «βουτά» για διάκριση στο Παγκόσμιο Υγρού Στίβου

Η Ελλάδα «βουτά» για διάκριση στο Παγκόσμιο Υγρού Στίβου

2' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με μια εντυπωσιακή τελετή έναρξης η Βουδαπέστη θα υποδεχθεί, την προσεχή Παρασκευή (14 Ιουλίου), τα παγκόσμια πρωταθλήματα υγρού στίβου. Στη διοργάνωση έχουν δηλώσει, μέχρι τώρα, συμμετοχή 2.300 αθλητές και αθλήτριες από 180 χώρες. Ανάμεσά τους και 54 Ελληνες και Ελληνίδες, οι οποίοι θα προσπαθήσουν να προσθέσουν και άλλες σελίδες διακρίσεων στο βιβλίο της ελληνικής κολύμβησης.

Στην Ουγγαρία θα ταξιδέψουν οι εθνικές ομάδες πόλο (26 αθλητές και αθλήτριες), 12 κολυμβητές και κολυμβήτριες, στη συγχρονισμένη θα πάρουν μέρος 13 και στην κολύμβηση ανοικτού νερού θα αγωνιστούν οι Κέλλυ Αραούζου, Γιώργος Αρνιακός και Αστέριος Δαλτογιάννης. «Βρισκόμαστε στο τελευταίο στάδιο της προετοιμασίας. Τα παιδιά είναι σε καλή αγωνιστική κατάσταση. Οι αθλητές του ανοικτού νερού θα κληθούν να αποδείξουν ότι είναι άξιοι συνεχιστές της παρακαταθήκης του υπάρχει. Στην πισίνα έχω δύο νέα παιδιά τη Λεμπλ και τον Νέγρη. Πρόκειται για πολλά υποσχόμενους κολυμβητές», μας είπε ο προπονητής Νίκος Γέμελος.

Δυνατές αναμένονται οι αναμετρήσεις στο πόλο. Οι γυναίκες είχαν δύσκολη κλήρωση, ενώ βατή θεωρείται των ανδρών. Τα κορίτσια του Γιώργου Μορφέση, στον δρόμο για την οκτάδα, θα αντιμετωπίσουν τις Αυστραλία, Ρωσία και ΗΠΑ. «Είμαστε σε δύσκολο όμιλο. Κάθε παιχνίδι θα το δούμε ξεχωριστά και όλα θα κριθούν από την ημέρα. Οποιος νομίζει ότι, λόγω των τελευταίων αποτελεσμάτων, η Αυστραλία δεν διαθέτει καλή ομάδα κάνει λάθος. Οι Ρωσίδες είναι επικίνδυνες και σκοράρουν στην κόντρα. Πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι να μη δεχθούμε γκολ στην κόντρα και να φέρουμε το παιχνίδι στον ρυθμό μας. Βασικό ρόλο θα παίξει η άμυνα. Θεωρώ την Αμερική το απόλυτο φαβορί για το χρυσό. Είναι μία… σκάλα πάνω από τις υπόλοιπες», δήλωσε στην «Κ» ο ομοσπονδιακός προπονητής Γιώργος Μορφέσης. Για την Εθνική γυναικών θα είναι η 10η συμμετοχή σε αντίστοιχη διοργάνωση. Το 2011, στη Σαγκάη, η Εθνική είχε κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο. Η ομάδα των ανδρών βρίσκεται αυτές τις ημέρες στις Συρακούσες όπου παίρνει μέρος σε τουρνουά. Στη Βουδαπέστη οι αθλητές του Θοδωρή Βλάχου θα αντιμετωπίσουν την Ισπανία, τη Νότια Αφρική και τη Σερβία.

Η χρυσή Ολυμπιονίκης Σερβία συγκαταλέγεται στα φαβορί για το χρυσό μετάλλιο, η Ισπανία θεωρείται μια ομάδα αντίστοιχης δυναμικότητας με την ελληνική, ενώ η Ν. Αφρική είναι ίσως η πιο αδύναμη του τουρνουά. Πρόκειται για τη 14η συμμετοχή του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος, το οποίο έχει κατακτήσει δύο χάλκινα μετάλλια (2005, 2015).

Τα όρια για το παγκόσμιο πρωτάθλημα έχουν πετύχει στην κολύμβηση οι Οδ. Μελαδίνης, Χρ. Κατραντζής, Απόστ. Χρήστου, Στέφ. Δημητριάδης, Αν. Βαζαίος, Νόρα Δράκου, Αννα Ντουντουνάκη και τα «πρωτάκια» Γιάννης Καρπουζλής, Δ. Νέγρης και Ηλέκτρα Λεμπλ. «Η ομάδα αποτελείται από τους κορυφαίους αθλητές και αθλήτριές μας. Οι περισσότεροι συμμετείχαν στους Ολυμπιακούς Αγώνες και στο ευρωπαϊκό του Λονδίνου και διαθέτουν εμπειρία να συναγωνιστούν τους κορυφαίους του κόσμου. Θέλουμε να βελτιώσουν τις επιδόσεις τους, να προκριθούν σε ημιτελικούς και τελικούς και, φυσικά, πάντα υπάρχει ο στόχος της κατάκτησης ενός μεταλλίου», μας είπε ο τεχνικός σύμβουλος της ΚΟΕ Χριστόδουλος Χούμας. Κορυφαία διάκριση της ελληνικής κολύμβησης παραμένει το χρυσό μετάλλιο του Αρη Γρηγοριάδη (2005, 50 μ. ύπτ.).

Στις καταδύσεις η χώρα μας δεν θα έχει εκπροσώπους, διότι οι εθνικές ομάδες αποτελούνται από νέα παιδιά που έχουν ως στόχο το 2020.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή