Τραμπ: «Καταπληκτική» η συνάντηση με τον Πούτιν

Τραμπ: «Καταπληκτική» η συνάντηση με τον Πούτιν

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ χαρακτήρισε σήμερα «καταπληκτική» την πρώτη του πρόσωπο με πρόσωπο συνάντηση με τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν, η οποία πραγματοποιήθηκε χθες στο περιθώριο της συνόδου της G20 στο Αμβούργο.

«Η συνάντηση ήταν καταπληκτική», δήλωσε ο Τραμπ.

Ο Αμερικανός πρόεδρος, ο οποίος συναντώταν με τη Βρετανίδα πρωθυπουργό Τερέζα Μέι, πρόσθεσε ότι ελπίζει η χώρα του να μπορέσει να συνάψει γρήγορα μια εμπορική συμφωνία με τη Βρετανία.

«Εργαζόμαστε πάνω σε μια εμπορική συμφωνία, η οποία θα είναι πολύ μεγάλη, μια πολύ ισχυρή συμφωνία, καταπληκτική και για τις δύο χώρες», εξήγησε στους δημοσιογράφους κατά την έναρξη της συνάντησης με τη Μέι.

«Πιστεύω ότι θα την έχουμε έτοιμη πολύ, πολύ γρήγορα», τόνισε.

Η Βρετανία δεν μπορεί να συνάψει ξεχωριστή εμπορική συμφωνία με τις ΗΠΑ μέχρι να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση το 2019.

Παράλληλα ο Τραμπ διαβεβαίωσε ότι θα επισκεφθεί το Λονδίνο, παρά την πολεμική που έχει ξεσπάσει αναφορικά με το θέμα.

«Θα πάω στο Λονδίνο», είπε χαρακτηριστικά αν και μια τέτοια επίσκεψη ενδέχεται να προκαλέσει την οργή πολλών Βρετανών.

Συγχαρητήρια σε Μέρκελ

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ συνεχάρη σήμερα τη Γερμανίδα καγκελάριο για την «καταπληκτική» διοργάνωση της συνόδου της G20 στο Αμβούργο, αν και δεν έλειψαν οι συγκρούσεις μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομίας στους δρόμους της πόλης.

«Θέλω να ευχαριστήσω την καγκελάριο Μέρκελ για όσα έχει κάνει εδώ, ήταν πραγματικά εκπληκτικός ο τρόπος που αντιμετωπίστηκαν τα πράγματα (…) και τόσο επαγγελματικός, χωρίς πολλές διακοπές παρά τους αρκετούς ανθρώπους (στο Αμβούργο). Φαίνεται να ακολουθούν τα μέλη της G20, όμως κάνατε μια εκπληκτική δουλειά», δήλωσε ο Τραμπ

Χθες Παρασκευή η σύζυγός του Μελάνια δεν κατάφερε χθες να βγει από το ξενοδοχείο όπου διέμενε εξαιτίας του συγκεντρωμένου πλήθους των διαδηλωτών.

(πηγή ΑΠΕ – ΜΠΕ)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή