Αφελείς «φιλελέδες»…

2' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επικρατεί μια σταθερή, μόνιμη παρανόηση στην οποία υποπίπτουν αρκετοί απ’ όσους βρίσκονται απέναντι στη σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ (οι λεγόμενοι «φιλελέδες» και οι «φιλελέφτ»): Οτι θα καταλογίσουν κάτι στους Συριζαίους (ανακολουθία, αντίφαση, κραυγαλέο ψέμα κτλ.) και αυτοί θα θιγούν, θα προσβληθούν, θα στενοχωρηθούν, θα ντραπούν, θα θυμώσουν, διότι έχουν μια κάποια προσωπική και συλλογική αξιοπρέπεια να υπερασπιστούν.

Για παράδειγμα: Δηλώνει ο Ακης Τσοχατζόπουλος πως θα ψήφιζε ΣΥΡΙΖΑ –«τι άλλο;»– και οι «φιλελέδες» και «φιλελέφτ» το κάνουν σημαία την οποία ανεμίζουν επιδεικτικά στα πρόσωπα των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Και περιμένουν οι τελευταίοι να ντραπούν, να κατεβάσουν τα πρόσωπά τους.

Ή υπενθυμίζουν στον ΣΥΡΙΖΑ τι εστί Δημήτρης Καμμένος, ότι δηλαδή δεν είναι ακριβώς ένας μετριοπαθής εκπρόσωπος του… «κεντροδεξιού» κόμματος με το οποίο συγκυβερνούν. Εδώ, βέβαια, την ίδια υπενθύμιση θα πρέπει να κάνουν και σε άλλους βουλευτές, άλλων κομμάτων, όπως και της Νέας Δημοκρατίας.

Οι αντι-ΣΥΡΙΖΑ γενικώς απευθύνουν έκκληση στην αριστερή ευαισθησία των Συριζαίων (αυτό το ιερό δισκοπότηρο, άφαντο και μυθώδες) ώστε να ορθώσουν το ανάστημά τους απέναντι στην υποψηφιότητα Δ. Καμμένου και να φωνάξουν τη σεφερική παραλλαγή: Κύριε, όχι μ’ αυτόν! Οποία αφέλεια… Κάτι ψελλίσματα σε «παρών» (αυτή η απίθανη ελληνική υποκρισία) και κάτι καφέδες εκτός Ολομέλειας, σαν σε κρυφτούλι, τσαλαπάτησαν ακόμα περισσότερο τη σαν κουφάρι πατημένου ζώου στην άσφαλτο αξιοπρέπειά τους.

Εξάλλου, για μισό λεπτό, από τις 25 Ιανουαρίου του 2015 «με αυτόν» και «με αυτούς» κυβερνούν. Ειδικά ως προς τον Δημήτρη Καμμένο, μετά την αντίδραση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ το 2015 (τότε ακόμη έδειχναν να έχουν κάποια ψήγματα συνείδησης) και την καθαίρεσή του έπειτα από 12 ώρες χαρτοφυλακίου, κάτι του χρωστούσαν. Τώρα πάτσισαν όλοι, κυβέρνηση και αντιπολίτευση, και είναι ιδιαίτερα ικανοποιημένοι σε αυτήν τη μακράν χειρότερη Βουλή από καταβολής δυτικής δημοκρατίας διεθνώς.

Και συνεχίζουν οι αντι-ΣΥΡΙΖΑ να κουνάνε το δάχτυλο περιμένοντας μιαν αντίδραση, κάτι, αλλά το μόνο που εισπράττουν είναι ειρωνικές φωτογραφίες με πρωτοσέλιδα εφημερίδων, σιωπηρές ή και ηχηρές καλύψεις εκ μέρους του Μαξίμου, εισπράττουν για μία ακόμη φορά τη μόνιμη επωδό «Γιατί, εσείς ήσαστε καλύτεροι;» και τέρμα. Κατά τη λογική του ΣΥΡΙΖΑ, το να είσαι κυβέρνηση αυτά έχει: Το στομάχι σου γίνεται αίφνης ανοξείδωτο και αλέθει τα πάντα. Το έχουμε δει και στο παρελθόν, τώρα βέβαια το βλέπουμε εν είδει υπερθεάματος και θεάτρου σκιών, με μνημεία πεσόντων, «Noor 1» και εκλεκτικά τουιταρίσματα.

«Φιλελέδες» και «φιλελέφτ» είναι στον κόσμο τους. Δεν καταλαβαίνουν ότι στην Κουμουνδούρου και στο Μαξίμου σαν δώρο βλέπουν τη δήλωση Ακη: Σέρνει κόσμο πίσω του, σου λέει. Οσο για τον Δ. Καμμένο, ησύχασαν με την αποπληρωμή και αυτού του γραμματίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή