Ιταλία: Νεκροί εντοπίστηκαν και οι 8 αγνοούμενοι μετά την κατάρρευση κτιρίου

Ιταλία: Νεκροί εντοπίστηκαν και οι 8 αγνοούμενοι μετά την κατάρρευση κτιρίου

49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι διασώστες που αναζητούσαν επιζώντες στα συντρίμμια ενός κτιρίου που κατέρρευσε χθες Παρασκευή στην πόλη Τόρε Ανουντσιάτα κοντά στη Νάπολη ανακοίνωσαν σήμερα το πρωί ότι εντόπισαν τα πτώματα και των οκτώ ενοίκων που αγνοούνταν, μεταξύ των οποίων και δύο παιδιά.

Μετά την κατάρρευση τα ξημερώματα χθες του τετραώροφου κτιρίου πυροσβέστες και εθελοντές αναζητούσαν τους οκτώ αγνοούμενους. Τελικά όμως βρήκαν μόνο πτώματα.

Όπως μετέδωσαν τοπικά μέσα ενημέρωσης, ένας από τους νεκρούς είναι ένας αρχιτέκτονας, αρμόδιος να διενεργεί ελέγχους για την ασφάλεια των δημόσιων και ιδιωτικών κτιρίων της περιοχής. Σκοτώθηκε μαζί με τη σύζυγό του και τον 27χρονο γιο τους.

Τα άλλα θύματα είναι ένα ζευγάρι και τα παιδιά τους, ηλικίας 8 και 14 ετών, και μία 60χρονη γυναίκα που ζούσε μόνη.

Η εισαγγελία της Τόρε Ανουντσιάτα ξεκίνησε έρευνα για «κατάρρευση από αμέλεια», όμως τα αίτια της τραγωδίας δεν είναι ακόμη ξεκάθαρα, με πολλούς περίοικους να καταγγέλλουν ότι το κτίριο ήταν σε κακή κατάσταση και ότι γίνονταν εργασίες ανακαίνισης στους κάτω ορόφους.

(πηγή ΑΠΕ – ΜΠΕ)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή