Ενα ακόμη θύμα σε θέρετρο αλκοολ-τουρισμού

Ενα ακόμη θύμα σε θέρετρο αλκοολ-τουρισμού

1' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέο κρούσμα ωμής, φονικής βίας εκτυλίχθηκε την Παρασκευή σε ένα από τα δημοφιλέστερα θέρετρα του αλκοολ-τουρισμού της χώρας, τον Λαγανά Ζακύνθου. Θύμα ο 22χρονος Αμερικανός Bakari Henderson, ο οποίος έκανε διακοπές στο νησί με την παρέα του. Ξυλοκοπήθηκε αγρίως από ομάδα δέκα – δεκαπέντε νεαρών και κατέληξε συνεπεία κρανιοεγκεφαλικών κακώσεων. Ως δράστες συνελήφθησαν, το πρωί της Παρασκευής, ένας 32χρονος σερβικής καταγωγής Βρετανός κι ένας 34χρονος Ελληνας. Ο πρώτος φέρεται να εργαζόταν ως πορτιέρης και ο δεύτερος ως μπάρμαν σε νυχτερινό κέντρο του Λαγανά. Στην πορεία της έρευνας ταυτοποιήθηκαν ακόμα έξι Σέρβοι που μετείχαν στο επεισόδιο. Εις βάρος όλων ασκήθηκε δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση και συμπλοκή.

Ολα ξεκίνησαν λίγο μετά τις 3 π.μ. της Παρασκευής, όταν μια παρέα Αμερικανών στην οποία μετείχε ο άτυχος Bakari Henderson συνεπλάκη για ασήμαντη αφορμή με Σέρβους θαμώνες του μπαρ. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο διαπληκτισμός ξεκίνησε όταν ένα άτομο από την παρέα των Σέρβων άφησε στο τραπέζι των Αμερικανών ένα μπουκάλι μπίρας. Κάμερες ασφαλείας που λειτουργούν στην περιοχή αποκάλυψαν ότι είκοσι μέτρα μακριά από το κατάστημα η παρέα των Σέρβων αλλά και υπάλληλοι του μπαρ έριξαν στο έδαφος τον 22χρονο και άρχισαν να τον χτυπούν με χέρια και πόδια. Ο ξυλοδαρμός μέχρι θανάτου του Αμερικανού διήρκεσε περίπου 30 δευτερόλεπτα. Τις ώρες που ακολούθησαν, προσήχθησαν από αστυνομικούς ο 32χρονος πορτιέρης και οι δύο Ελληνες μπάρμαν, 34 και 23 ετών. Οι δύο πρώτοι συνελήφθησαν, ενώ οι προσαγωγές και ανακρίσεις υπόπτων συνεχίζονταν έως αργά το βράδυ της Παρασκευής. Μάλιστα, τις έρευνες εκλήθη να συνδράμει κλιμάκιο της υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πάτρας. Τελικά, στην πορεία της προανάκρισης ταυτοποιήθηκαν και συνελήφθησαν έξι ακόμα Σέρβοι υπήκοοι.

Ο πορτιέρης είναι σερβικής καταγωγής Βρετανός υπήκοος και τα τελευταία χρόνια εργαζόταν περιστασιακά (σεζόν) στη Ζάκυνθο. Ο 34χρονος μπάρμαν είναι Ελληνας υπήκοος, μόνιμος κάτοικος του νησιού. Η δολοφονία έφερε στη μνήμη τον φόνο, στην ίδια ακριβώς περιοχή, του 19χρονου Βρετανού τουρίστα Ρόμπερτ Τζέιν Σεβάζ από δύο Ελληνες οδηγούς ταξί, τον Ιούλιο του 2011, ενώ παρόμοιο συμβάν είχε καταγραφεί το 2008 στη Μύκονο, όταν μπράβοι καταστήματος είχαν ξυλοκοπήσει μέχρι θανάτου τον Αυστραλό Ντουζόν Ζαμίτ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή