Η Γερμανία παράγει… μέλλον

Η Γερμανία παράγει… μέλλον

3' 56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με «παιδί σε ζαχαροπλαστείο» παρομοιάζει πλέον ο διεθνής Τύπος τον ομοσπονδιακό προπονητή της παγκόσμιας πρωταθλήτριας Γερμανίας, Γιόακιμ Λεβ, λόγω της πραγματικής πληθώρας επιλογών που έχει πλέον στα χέρια του ενόψει της προσπάθειας διατήρησης του στέμματος στο Παγκόσμιο Κύπελλο ποδοσφαίρου του 2018 στη Ρωσία.

Η νίκη επί της Χιλής στον τελικό της περασμένης Κυριακής στην Αγία Πετρούπολη χάρισε στη «νασιονάλμανσαφτ» ένα τρόπαιο που δεν είχε κατακτήσει ποτέ έως σήμερα. Το σημαντικότερο όμως για τον κ. Λεβ είναι ότι αυτό συνέβη με την ομάδα των αναπληρωματικών της Γερμανίας που πήρε μαζί του στα ρωσικά γήπεδα, με σκοπό να δοκιμάσει και αυτή τη φουρνιά παικτών στα δύσκολα αλλά και να ξεκουράσει τους κατά τεκμήριο πιο μεγάλους σε ηλικία (αλλά και ποιότητα) βασικούς του αυτό το καλοκαίρι.

Ακόμη καλύτερα όμως για τον Γερμανό εκλέκτορα με τις περίεργες χειρονομίες στη διάρκεια των αγώνων, δύο μέρες πριν ο αρχηγός Τζούλιαν Ντράξλερ σηκώσει το τρόπαιο στη Ρωσία η Γερμανία κατακτούσε και το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα των Ελπίδων, με νίκη-έκπληξη επί του φαβορί της Ισπανίας στον τελικό.

Η νίκη στη Ρωσία μάλιστα έφερε τη Γερμανία και στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης της FIFA για πρώτη φορά μετά δύο χρόνια, όπως ανακοινώθηκε την περασμένη Πέμπτη, προσπερνώντας τη Βραζιλία και την Αργεντινή. Ηταν δηλαδή σαν να «σβήστηκε» η αποτυχία της Γερμανίας στο περυσινό Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στη Γαλλία. Ενός καλού μύρια έπονται λοιπόν…

Ετσι πέρα από τη σαφή δικαίωση του κ. Λεβ για την επιλογή του να πάρει στη Ρωσία τους λιγότερο έμπειρους διεθνείς του, ο 57χρονος τεχνικός χαμογελά πλατιά και για την τεράστια γκάμα επιλογών που οι ομάδες που κατέκτησαν το Μουντιάλ του 2014, το Κύπελλο Συνομοσπονδιών και το Ευρωπαϊκό των Ελπίδων του παρέχουν πλέον. Ποιους να πρωτοδιαλέξει;

«Ο Γιόακιμ Λεβ έχει τώρα τη μεγάλη ευκαιρία, με ένα μείγμα πείρας και δυναμισμού, να συνθέσει μια ισχυρή ομάδα για του χρόνου. Εχουμε μια τεράστια δεξαμενή για να επιλέξει» είπε ο πρόεδρος της γερμανικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, Ράινχαρντ Γκρίντελ.

Συνεπώς το πρόβλημα που θα έχει ο Γερμανός εκλέκτορας θα είναι ποιον θα αφήσει απέξω… Στην ομάδα που σκοράρει ακατάπαυστα στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου που βρίσκονται σε εξέλιξη, θα μπορεί πλέον να προσθέσει κάποιους από τους νικητές του Συνομοσπονδιών όπως οι πρώτοι σκόρερ της διοργάνωσης Τίμο Βέρνερ, Λέον Γκορέτσκα και Λαρς Στιντλ (τρία γκολ έκαστος).

Την πόρτα της πρώτης ομάδας χτυπούν πλέον και οι Αντόνιο Ρούτινγκερ, Ματίας Γκίντερ και Σεμπάστιαν Ρούντι, καθώς και τα αστεράκια των Ελπίδων (ειδικά στην άμυνα), άρα η σεζόν που έρχεται στην Μπουντεσλίγκα αναμένεται εξαιρετικά σημαντική για όλους αυτούς τους υποψήφιους «μουντιαλικούς» της Γερμανίας. Μόνο ο τερματοφύλακας Μάνουελ Νόιερ φαίνεται να είναι απολύτως ασφαλής…
«Σίγουρα έχουμε πολλούς παίκτες που στα δύο αυτά τουρνουά γέμισαν με αυτοπεποίθηση» σχολίασε ο κ. Λεβ, για να τονίσει όμως ότι «για τους παίκτες αυτούς η δουλειά μόλις τώρα αρχίζει, τα μεγάλα τουρνουά είναι μπροστά τους».

Ο κ. Λεβ δεν ήταν ο μόνος που χαμογελούσε με ικανοποίηση νιώθοντας δικαιωμένος μετά το τέλος του Κυπέλλου Συνομοσπονδιών: Την ίδια ικανοποίηση έχει και Ρώσος αναπληρωτής πρωθυπουργός, Βιτάλι Μούτκο, που ενώ έχει εμπλακεί σε διάφορες υποθέσεις διαφθοράς παραμένει ισχυρός στη χώρα του. Ως ο ισχυρός άνθρωπος της διοργάνωσης του Μουντιάλ του 2018, επιχαίρει για την επιτυχία του Κυπέλλου Συνομοσπονδιών λέγοντας ότι «αποδείξαμε πως η Ρωσία είναι μια ποδοσφαιρική χώρα». «Ευχαριστούμε πολύ τους Ρώσους, ήταν σπουδαίοι οικοδεσπότες» είπε και ο κ. Λεβ, μολονότι οι ουδέτεροι Ρώσοι στον τελικό ήταν αναφανδόν υπέρ της Χιλής στις εξέδρες και κάποιοι προσπαθούσαν να μιμηθούν και τα συνθήματα των Λατινοαμερικανών. «Ταιριάζουμε περισσότερο με τους Χιλιανούς» έλεγε πριν από τον τελικό η ρεκορντγούμαν του επί κοντώ Γελένα Ισινμπάγεβα, αποκαλύπτοντας κι εκείνη την προτίμησή της. Στο τέλος όμως επικρατούν οι Γερμανοί, όπως λέει και ο Γκάρι Λίνεκερ…

Για τον κ. Λεβ και τη Γερμανία η φετινή επιτυχία δεν μπορεί παρά να αποτελεί πρόκριμα για το Παγκόσμιο Κύπελλο που είναι πλέον μόλις 11 μήνες μακριά. Η Γερμανία επιδιώκει να καταρρίψει την παράδοση που θέλει τους νικητές του Κυπέλλου Συνομοσπονδιών να αποτυγχάνουν να σηκώσουν και το Παγκόσμιο Κύπελλο ένα χρόνο αργότερα στα ίδια γήπεδα.

Τα γραφεία στοιχημάτων διεθνώς ήδη φέρνουν τα «πάντσερ» ως πρώτο φαβορί για το τρόπαιο στη Ρωσία και οι «τιμές» ενός στοιχήματος υπέρ της Γερμανίας έπεσαν μετά τον θρίαμβο στο Συνομοσπονδιών. Αν και οι αποδόσεις αλλάζουν συνεχώς με βάση και τη ζήτηση, αυτή την εβδομάδα μπορούσε κανείς να ποντάρει στη Γερμανία για κατάκτηση του Μουντιάλ του 2018 με απόδοση που κυμαινόταν από 4 προς 1 έως 5,5:1.
Ακολουθούν ως επικρατέστερες στα γραφεία στοιχημάτων η Βραζιλία (6 έως 7 προς 1), η Ισπανία (7-9:1), η Αργεντινή (8-10:1) και η Γαλλία (7-11:1). Πιο κάτω είναι το Βέλγιο, η Ιταλία και η Αγγλία.

Αν, πάντως, κάποιος ποντάρει στην Ελλάδα και συμβεί το… αδιανόητο, θα πάρει πίσω τα χρήματά του 150 με 250 φορές! Και σίγουρα το χαμόγελό του θα είναι πολύ μεγαλύτερο από εκείνο του κ. Λεβ την περασμένη Κυριακή…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή