ΚΟΣΜΟΣ

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης επαρχία στο Καναδά λόγω πυρκαγιών

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κήρυξε η κυβέρνηση τη δυτική επαρχία του Καναδά, γνωστή για τις φυσικές ομορφιές της, τη Βρετανική Κολομβία λόγω των πυρκαγιών που μαίνονται στο κεντρικό και το νότιο τμήμα της, προκαλώντας την απομάκρυνση χιλιάδων ανθρώπων από τις εστίες τους.

«Δεδομένης της κατάστασης που επικρατεί με τις δασικές πυρκαγιές και της αναμενόμενης αύξησης της δριμύτητάς τους, η επαρχία λαμβάνει το έκτακτο μέτρο της κήρυξης κατάστασης έκτακτης ανάγκης για όλο το έδαφός της», δήλωσε o Τοντ Στόουν, υπουργός Μεταφορών της Βρετανικής Κολομβίας και αρμόδιος για τις έκτακτες καταστάσεις.

Η βιαιότητα των πυρκαγιών αναμένεται να αυξηθεί λόγω του ζεστού και ξηρού καιρού που πλήττει την επαρχία.

«Η ζέστη σε συνδυασμό με τη μάζα του θερμού και ξηρού αέρα του Ιουνίου, θα αυξήσει τον κίνδυνο πυρκαγιών σε μεγάλο μέρος του νότιου τμήματος της Βρετανικής Κολομβίας», ανακοίνωσε σήμερα η Environment Canada, οι μετεωρολογικές υπηρεσίες της χώρας.

Η υπηρεσία κατάσβεσης δασικών πυρκαγιών στη Βρετανική Κολομβία κατέγραψε 138 πυρκαγιές μόνο την Παρασκευή.

Οι κάτοικοι των χωριών του 'Ασκροφτ, του οποίου το νοσοκομείο έκλεισε προληπτικά, και του Κας Κρικ, που βρίσκεται στην περιφερειακή περιοχή Τόμπσον-Νίκολα, εγκατέλειψαν τις εστίες τους.

Στην περιοχή Κάμλουπς, περίπου 100 χιλιόμετρα ανατολικά του Aσκροφτ, περισσότεροι από 3.600 άνθρωποι αναγκάστηκαν να απομακρυνθούν από τα σπίτια τους. Τριάντα ιδιοκτησίες βόρεια του Πρίνστον, στο νότιο τμήμα της επαρχίας, εκκενώθηκαν τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου (τοπική ώρα).

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ