ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Ολοκληρώθηκε την Κυριακή η πορεία δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων που διαδήλωσαν κατά του Ερντογάν διανύοντας 250 χλμ. σε 25 ημέρες με σημείο αφετηρίας την Αγκυρα και τελικό προορισμό την Κωνσταντινούπολη.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη διαμαρτυρία κατά της κυβέρνησης, μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα του περασμένου Ιουλίου, η οποία πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του ηγέτη της αντιπολίτευσης Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου.

Κρατώντας τουρκικές σημαίες, αλλά και πανό με την λέξη «δικαιοσύνη» σε χρώμα κόκκινο κι άσπρο, οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν για να ακούσουν τον ηγέτη της αντιπολίτευσης Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, στο τέλος της πορείας διαμαρτυρίας των 425 χιλιομέτρων.

Η «πορεία της δικαιοσύνης» ξεκίνησε από την τουρκική πρωτεύουσα στα μέσα Ιουνίου, ως βασική διαμαρτυρία για την 25ετή φυλάκιση του μέλους του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Ενίς Μπερμπέρογλου με κατηγορίες για κατασκοπεία.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές οι διαδηλωτές εξέφρασαν με τη συμμετοχή τους στην πορεία την επιθυμία για ένα δίκαιο δικαστικό σύστημα που λείπει από την Τουρκία. Σημαίες κομμάτων ή συνθήματα υπέρ συγκεκριμένων παρατάξεων ήταν απαγορευμένα καθ'όλη τη διάρκεια της πορείας.

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΡΧΕΙΟ