NYT: Ο γιος Τραμπ συναντήθηκε με Ρωσίδα δικηγόρο που είχε επιβαρυντικά στοιχεία για την Κλίντον

NYT: Ο γιος Τραμπ συναντήθηκε με Ρωσίδα δικηγόρο που είχε επιβαρυντικά στοιχεία για την Κλίντον

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Αμερικανός πρόεδρος δεν ήταν ενήμερος και δεν συμμετείχε το 2016 σε συνάντηση μεταξύ του γιου του Ντόναλντ Τραμπ του νεότερου και μιάς δικηγόρου με πρόσβαση στο Κρεμλίνο, που αποκάλυψε η εφημερίδα New York Times χθες.

Σύμφωνα με τους Τάιμς της Νέας Υόρκης, η συνάντηση έγινε μετά από υποσχέσεις να δοθούν πληροφορίες στην ομάδα του Τραμπ που θα προκαλούσαν ζημιά στην αντίπαλο υποψήφια για την προεδρία Χίλαρι Κλίντον, είπε χθες ο Μαρκ Κοράλο, εκπρόσωπος της ομάδας δικηγόρων του Τραμπ.

Επικαλούμενοι τρεις συμβούλους του Λευκού Οίκου, οι Τάιμς της Νέας Υόρκης είπαν ότι ο τότε πρόεδρος της προεκλογικής καμπάνιας του Τραμπ, Πολ Μάναφορτ, και ο γαμπρός του Τραμπ, Τζάρεντ Κούσνερ, ήταν επίσης παρόντες στη συνάντηση με τη ρωσίδα δικηγόρο Ναταλία Βεσελνίτσκαγια.

Οι Τάιμς βασίστηκαν σε δήλωση του Ντόναλντ του νεότερου στην οποία ομολόγησε ότι συναντήθηκε με τη Βεσελνίτσκαγια.

«Μετά τις εισαγωγικές φιλοφρονήσεις, η γυναίκα αυτή είπε ότι είχε πληροφορίες ότι άτομα που συνδέονται με τη Ρωσία χρηματοδοτούσαν την Εθνική Επιτροπή των Δημοκρατικών και υποστήριζαν την κυρία Κλίντον», είπε ο γιός του προέδρου, σύμφωνα με τους Τάιμς.

«Οι δηλώσεις της ήταν αόριστες, διφορούμενες, και δεν έβγαζαν νόημα. Δεν δόθηκαν λεπτομέρειες ή αποδείξεις, ούτε προσφέρθηκε (να τις δώσει). Έγινε γρήγορα προφανές ότι δεν είχε πληροφορίες ουσίας», είπε.

Το Κρεμλίνο έχει απορρίψει τα συμπεράσματα των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών ότι η Μόσχα προσπάθησε να επηρεάσει τις εκλογές ώστε να ωφεληθεί ο Τραμπ, ενώ ο Τραμπ έχει επανειλημμένα αρνηθεί κάθε συμπαιγνία με τη Ρωσία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή