Ξυδάκης: Δεν υπάρχει τίποτα να διερευνηθεί στην υπόθεση Βαρουφάκη

Ξυδάκης: Δεν υπάρχει τίποτα να διερευνηθεί στην υπόθεση Βαρουφάκη

1' 56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την πεποίθηση του πως δεν χρειάζεται καμία εξεταστική επιτροπή για την περίοδο της πρώτης διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, εξέφρασε με συνέντευξη του στο ραδιόφωνο του Αlpha ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος κ. Νίκος Ξυδάκης.

Συγκεκριμένα σε ερώτηση για την πρώτη περίοδο διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, υποστήριξε ότι «είναι αυθαίρετα συμπεράσματα του κ. Στουρνάρα τα περί ζημιάς από το πρώτο 6άμηνο του 2015…Από πού λείπουν 100δις; Ο κ. Στουρνάρας θα έπρεπε να τεκμηριώσει αυτά που λέει, δεν έχει παρουσιάσει καμία έκθεση. Και ο κ. Ρέγκλινγκ τα μάζεψε. Αμέσως μετά είπε ότι δεν υπάρχει επιστημονικός τρόπος να υπολογιστεί».

Ερωτηθείς γιατί δεν δέχεται η κυβέρνηση εξεταστική για την περίοδο Βαρουφάκη, ο κ. Ξυδάκης είπε χαρακτηριστικά: «Να διερευνηθεί ως προς ποια στοιχεία; Δεν υπάρχει κάτι να διερευνηθεί, είναι φανερά πράγματα. Δεν υπάρχει τίποτα να κρυφτεί, είναι σχεδιασμοί πολιτικοί και πολιτικές σκέψεις, θα κάνουμε εξεταστικές φρονημάτων και σχεδίων; Αναζητούμε τον δράκο; Θα δικάσουμε σκέψεις και προθέσεις; Δεν νομίζω. Αν έχει η αντιπολίτευση κάτι να πει για την τρέχουσα κατάσταση στη χώρα, το πώς πατάει η οικονομία στα πόδια της, το τί προοπτικές έχει, αυτό είναι επωφελούμενη κριτική». 

Δικαιοσύνη

Όσον αφορά την διελκυστίνδα που έχει ανακύψει το τελευταίο διάστημα μεταξύ στελεχών της κυβέρνησης και Δικαιοσύνης, ο κ. Ξυδάκης τόνισε πως «ορθώς η δικαιοσύνη υπερασπίζεται την ανεξαρτησία του ρόλου της. Θα έπρεπε μετ’ επιτάσεως να δώσει την δυνατότητα να γίνεται μια σοβαρή κριτική στις αποφάσεις της. Οι δικαστές δεν είναι υπεράνω κριτικής όταν νομοθετούν πχ για τα οικονομικά τους και εξαιρούν τον εαυτό τους από το πόθεν έσχες».

Υπόθεση Noor1

Για την υπόθεση NOOR 1, αναφέρθηκε σε άλλες υποθέσεις λέγοντας ότι «για τον κ Παπαντωνίου πχ υπάρχουν καταδίκες. Έπρεπε η Βουλή να δείξει ότι τηρεί την νόμιμη διαδικασία. Στις εξεταστικές της υγείας υπάρχουν σελίδες. Δεν είναι το ίδιο πράγμα (οι συνομιλίες Καμμένου)».

Kυπριακό

Αναφερόμενος στο κυπριακό, ο κ. Ξυδάκης είπε ότι «το πολιτικό κόστος ενός de facto διαμελισμού με μονομερή ενέργεια της Τουρκίας, θα είναι τεράστιο για την Τουρκία. Δεν είναι στην καλύτερη διπλωματική θέση».

«Αυτή τη στιγμή η Τουρκία έχει δύσκολη σχέση με τις ΗΠΑ, με την ΕΕ, με την Γερμανία, με την Ρωσία, με το Ισραήλ και με το Ιράν», τόνισε.

Επεσήμανε ότι «από την πλευρά των Αθηνών δεν υπήρχε  υπεραισιόδοξο κλίμα για τις διαπραγματεύσεις στο Κυπριακό». «Εμείς επιθυμούμε μια λύση δίκαιη και βιώσιμη και με όρους που θα είναι μέσα στο διεθνές πλαίσιο», πρόσθεσε.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή