ΕΛΛΑΔΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ:

Ενταση και επεισόδια σε hotspot στη Μόρια

ΤΑΝΙΑ ΓΕΩΡΓΙΟΠΟΥΛΟΥ

Φωτογραφία από το λογαριασμό του Lesvos Solidarity στο Twitter.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Ενταση και επεισόδια σημειώθηκαν μετά τις 3 το μεσημέρι στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης προσφύγων (hotspot) στη Μόρια της Λέσβου.

Όλα ξεκίνησαν όταν ομάδα μεταναστών κατευθύνθηκε στο προαναχωρησιακό κέντρο (ΠΡΟΚΕΚΑ) που λειτουργεί μέσα στο hotspot, διαμαρτυρόμενοι για τις συνθήκες κράτησης. Στο προαναχωρησιακό κέντρο που βρίσκεται σε ειδικά περιφραγμένο χώρο εντός του καταυλισμού παραμένουν σε περιορισμό οι μετανάστες, των οποίων το αίτημα για άσυλο έχει απορριφθεί και σε δεύτερο βαθμό, οπότε πρόκειται να επιστρέψουν στην Τουρκία.

Αστυνομικές δυνάμεις που προσπάθησαν να παρέβουν και δέχθηκαν επίθεση με πέτρες, οπότε και απάντησαν με χρήση χημικών. 

Σύμφωνα με πληροφορίες της "Κ", ήδη έχουν καεί δυο μεγάλες σκηνές.Κατά τα σημερινά επεισόδια κάηκαν ολοσχερώς πέντε κοντέινερ, ενώ ολοσχερώς καταστράφηκε μια μεγάλη τέντα διαστάσεων 400 τετραγωνικών μέτρων που λειτουργούσε ως χώρος αναψυχής όσων διέμεναν στον καταυλισμό. 

Ομάδες μεταναστών δεν επιτρέπουν στην Πυροσβεστική να μπει μέσα στο hotspot. Μάλιστα, τα στελέχη της πυροσβεστικής αποχώρησαν από το χώρο όταν δέχθηκαν επίθεση με πέτρες ενώ ζημιές υπέστη και όχημα της πυροσβεστικής.

Εκατοντάδες πρόσφυγες και μετανάστες κυρίως οικογένειες με παιδιά εγκατέλειψαν για λόγους ασφάλειας τον καταυλισμό και προσέφυγαν στα γύρω κτήματα.

 

 

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ