ΝΔ: Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ προκαλεί ζημιά στο δημοκρατικό πολίτευμα

ΝΔ: Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ προκαλεί ζημιά στο δημοκρατικό πολίτευμα

43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με ανακοίνωσή της σχολίασε τις δηλώσεις των Δικαστικών Ενώσεων και τη στάση της κυβέρνησης απέναντι στη Δικαιοσύνη η Νέα Δημοκρατία.

Πιο συγκεκριμένα αναφέρει:

«Οι επιθέσεις κυβερνητικών στελεχών εναντίον της Δικαιοσύνης και η κάλυψή τους από τον κ. Τσίπρα αποτελούν την πιο σκοτεινή πλευρά μιας Κυβέρνησης, που καταφεύγει όλο και πιο πολύ στον αυταρχισμό. Είναι πρωτοφανές ο πρωθυπουργός της χώρας να σχολιάζει την απόφαση του ΣτΕ και να μιλά για “θεσμικά εμπόδια”. Οι ανακοινώσεις των Δικαστικών Ενώσεων αποτελούν ένα καμπανάκι για τη Δημοκρατία μας. Μια αυστηρή προειδοποίηση για τη ζημιά που προκαλεί η Κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ στο ίδιο το δημοκρατικό πολίτευμα. Η διάκριση των εξουσιών και ο έλεγχος των πράξεων της εκάστοτε Κυβέρνησης από τη δικαστική εξουσία, είναι συνταγματικά κατοχυρωμένη και δεν εναπόκειται στην ευχέρεια κανενός Πολάκη να την εφαρμόζει. Οφείλουν να αντιληφθούν, επιτέλους, ότι η Ελλάδα είναι και θα παραμείνει μια ευρωπαϊκή χώρα».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή