Ικανοποίηση Ρέγκλινγκ για την εκταμίευση της δόσης των 7,7 δισ. προς την Ελλάδα

Ικανοποίηση Ρέγκλινγκ για την εκταμίευση της δόσης των 7,7 δισ. προς την Ελλάδα

1' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την άποψη ότι είναι «καλή στιγμή» προκειμένου η Ελλάδα να αναπτύξει μια ολοκληρωμένη στρατηγική για την επιστροφή στις αγορές, εξέφρασε ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας, Κλάους Ρέγκλινγκ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου μετά το πέρας του Eurogroup, σημειώνοντας ότι θα ήταν «σοφό» να σκεφτούμε την επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνεδρίαση του Eurogroup τη Δευτέρα, ο κ. Ρέγκλινγκ εξέφρασε την ικανοποίησή του για την εκταμίευση της δόσης των 7,7 δισ. προς την Ελλάδα. 

«Το πρόγραμμα ολοκληρώνεται στα τέλη Αυγούστου του 2018 και το παράδειγμα που έχουμε από τις υπόλοιπες χώρες είναι ότι η έξοδος στις αγορές έγινε αρκετά πριν από το τέλος των προγραμμάτων» ανέφερε ο Κ. Ρέγκλινγκ προσθέτοντας ότι η Ελλάδα είναι απούσα από τις αγορές από το 2009 με μια εξαίρεση το 2014.

«Είναι σημαντικό να αναπτύξει η Ελλάδα μια στρατηγική επιστροφής στις αγορές, την οποία και να επικοινωνήσει» είπε σημειώνοντας πως δεν είναι «σοφό» να περιμένει το τέλος του προγράμματος. Υπογράμμισε δε πως οι αγορές πρέπει να πειστούν για το ότι δεν πρόκειται για ένα «μεμονωμένο βήμα» αλλά και για το ότι συνεχίζονται οι μεταρρυθμίσεις.

Παράλληλα, εκτίμησε ότι η Ελλάδα δεν θα χρειαστεί να δανειστεί από τις αγορές για να χρηματοδοτήσει το έλλειμμά της. Επομένως η επιστροφή στις αγορές θα χρησιμεύσει μόνο για την εξυπηρέτηση του χρέους της, όπως εξήγησε. «Αυτό είναι το αποτέλεσμα της δημοσιονομικής προσαρμογής». 

Μάλιστα, επεσήμανε ως θετικό σημάδι για την Ελλάδα, τα διδάγματα από τις επιστροφές στις αγορές χωρών που βρίσκονταν σε πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής, όπως η Ιρλανδία, η Κύπρος και η Πορτογαλία. 

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ. 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή