Οι τράπεζες ώθησαν υψηλότερα την Ευρώπη

Οι τράπεζες ώθησαν υψηλότερα την Ευρώπη

1' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ανοδικά έκλεισαν χθες τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, χάρη στα κέρδη που εμφάνισαν εταιρείες του χρηματοπιστωτικού κλάδου και του κλάδου των εξορύξεων, ενώ θετικό πρόσημο είχε και η Wall Street νωρίς το βράδυ. Οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων της Ευρωζώνης υποχώρησαν χθες από το υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων μηνών, όπου είχαν αναρριχηθεί τις τελευταίες δύο εβδομάδες, εξαιτίας του ξεπουλήματος που είχε προκαλέσει δήλωση του διοικητή της ΕΚΤ Μάρτιο Ντράγκι. Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Europe Stoxx 600 έκλεισε χθες με κέρδη 0,4%, ενώ ανοδικά έκλεισαν και τα σημαντικότερα χρηματιστήρια της Ευρώπης. Στο Λονδίνο ο FTSE 100 έκλεισε με κέρδη 0,3% και στη Φρανκφούρτη ο DAX έκλεισε με άνοδο 0,4%. Ακόμη καλύτερη ήταν η συνεδρίαση του χρηματιστηρίου σε Μιλάνο και Παρίσι, με τον FTSE MIB να κλείνει με άνοδο 0,8% και τον CAC 40 να εμφανίζει κέρδη 0,5%. Η μετοχή της ναυτιλιακής εταιρείας Moller-Maersk ενισχύθηκε κατά 4% στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 14 μηνών, χάρη στη σύσταση για αγορά της μετοχής από την Goldman Sachs.

Στο μέτωπο των κρατικών ομολόγων υπήρξε αποκλιμάκωση των αποδόσεων ύστερα από δύο εβδομάδες άγριου ξεπουλήματος που τις είχε σπρώξει στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων μηνών. Χθες η απόδοση του γερμανικού δεκαετούς ομολόγου υποχώρησε τρεις μονάδες βάσης στο 0,54%. Ωστόσο, εξακολουθεί να είναι υπερδιπλάσια απ’ ό,τι ήταν στις 27 Ιουνίου (0,25%), την ημέρα όπου ο Μάριο Ντράγκι είχε ανοίξει την πόρτα σε εικασίες περί σκλήρυνσης της νομισματικής πολιτικής τους επόμενους μήνες. Οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων των υπολοίπων κρατών μελών της Ευρωζώνης υποχώρησαν κατά 3 με 6 μονάδες βάσης. Το ευρώ ενισχυόταν κατά 0,04% έναντι του δολαρίου και η ισοτιμία διαμορφωνόταν στο 1,1405 δολ. Το ευρώ έχει ενισχυθεί κατά 8,29% έναντι του δολαρίου από την αρχή του έτους. Η τιμή του πετρελαίου ενισχύθηκε ελαφρώς χθες μετά την υποχώρηση που είχε σημειώσει τις προηγούμενες συνεδριάσεις. Το αμερικανικό αργό (WTI) ενισχυόταν χθες κατά 0,64%, στα 44,47 δολάρια το βαρέλι για παράδοση τον Αύγουστο. Η τιμή του πετρελαίου Brent επίσης ενισχυόταν κατά 0,24%, στα 46,95 δολάρια το βαρέλι για παράδοση τον Αύγουστο. Τέλος, η τιμή του χρυσού για παράδοση αμέσως ενισχυόταν κατά 1,23%, στα 1213,69 δολάρια η ουγγιά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή