Επενδύσεις 300 δισ. δολ. από τη Saudi Aramco

Επενδύσεις 300 δισ. δολ. από τη Saudi Aramco

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επενδύσεις ύψους 300 δισ. δολ. θα πραγματοποιήσει την ερχόμενη δεκαετία η πετρελαϊκή εταιρεία Saudi Aramco ώστε να διατηρήσει την παραγωγική της ικανότητα και να εξερευνήσει νέα κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου, δήλωσε χθες ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας κ. Αμιν Νάσερ.

Ο επικεφαλής της μεγαλύτερης εταιρείας παραγωγής πετρελαίου παγκοσμίως προειδοποίησε κατά τη διάρκεια συνεδρίου στην Κωνσταντινούπολη πως η ακύρωση επενδύσεων 1 τρισ. δολ. που προκάλεσε η μεγάλη υποχώρηση των τιμών του πετρελαίου από το 2014 θα μπορούσε να οδηγήσει σε περιορισμό της προσφοράς πετρελαίου στην αγορά. Μάλιστα, ο κ. Νάσερ παρέθεσε μελέτες σύμφωνα με τις οποίες θα απαιτηθεί αύξηση της παραγωγής πετρελαίου κατά τουλάχιστον 20 εκατ. βαρέλια την ημέρα ώστε να καλυφθεί η αυξημένη ζήτηση την ερχόμενη δεκαετία. «Φαίνεται ότι ενισχύεται η εντύπωση πως ο κόσμος μπορεί να εγκαταλείψει πρόωρα αξιόπιστες πηγές ενέργειας, όπως το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο, υπό τη λανθασμένη υπόθεση πως θα αναπτυχθούν τάχιστα εναλλακτικές πηγές», είπε ο κ. Νάσερ. Η πετρελαϊκή βιομηχανία θα εξακολουθήσει να βρίσκεται στο επίκεντρο της παραγωγής ενέργειας τα επόμενα χρόνια και η μετάβαση σε εναλλακτικές πηγές ενέργειας θα είναι «μακρά και περίπλοκη», εκτίμησε ο επικεφαλής της Aramco.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή