Βραδιές Πενς… με ολίγον πρόεδρο Τραμπ

Βραδιές Πενς… με ολίγον πρόεδρο Τραμπ

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο αντιπρόεδρος Μάικ Πενς προσπαθεί να προσεταιριστεί μια σειρά από τους μεγαλύτερους χρηματοδότες των ΗΠΑ, στελέχη επιχειρήσεων και συντηρητικούς πολιτικούς ηγέτες τους τελευταίους μήνες.

Οι κατ’ ιδίαν συναντήσεις και οι συζητήσεις μαζί τους πραγματοποιούνται με τη μορφή δείπνων, που λαμβάνουν χώρα κάθε λίγες εβδομάδες στην επίσημη κατοικία του αντιπροέδρου στην Ουάσιγκτον. Ο Πενς και η σύζυγός του Κάρεν έχουν φιλοξενήσει τουλάχιστον τέσσερις τέτοιου είδους βραδιές και ορισμένες ακόμη είναι στα σκαριά.

Σε κάθε ένα από αυτά τα δείπνα προσέρχονται χοντρικά 30 έως 40 συνδαιτυμόνες, συμπεριλαμβανομένων κάποιων πλούσιων δωρητών όπως ο διαχειριστής αμοιβαίου κεφαλαίου με έδρα το Σικάγο Κένεθ Σ. Γκρίφιν και ο ιδρυτής χρηματιστηριακής Τσαρλς Σουάμπ, Ρεπουμπλικανοί χρηματοδότες και στελέχη εταιρειών όπως η Dow Chemical και η United Technologies.

Οι καλεσμένοι και οι οικογένειές τους έχουν βοηθήσει τη συγκέντρωση εκατομμυρίων δολαρίων για την υποψηφιότητα Τραμπ-Πενς το 2016 και κάποιοι θεωρούνται σε ρεπουμπλικανικούς κύκλους υποστηρικτές δύο νέων οργανώσεων για την προώθηση του προέδρου Τραμπ, του αντιπροέδρου Πενς, της νομοθετικής τους ατζέντας και των συμμάχων τους στο Κογκρέσο.

Η λίστα των καλεσμένων συντάχθηκε εν μέρει από δύο στενούς συμβούλους του Πενς, που έχουν παίξει σημαντικό ρόλο στην εκκίνηση δύο νέων πολιτικών ομάδων, της America First Policies και της America First Action. Οι εκδηλώσεις και τα δείπνα στην κατοικία του Πενς απηχούν τις προσπάθειες προσέγγισης του αντιπροέδρου σε μια ομάδα χορηγών, καθώς η κυβέρνηση δεν αρέσκεται σε τέτοιου είδους προσέλκυση χρηματοδότησης, καθώς οι άνθρωποι αυτοί επιθυμούν προσωπική επαφή με αντάλλαγμα οικονομική υποστήριξη.

Ωστόσο οι πρωτοβουλίες του Πενς δημιουργούν υπόνοιες ότι θέτει τα θεμέλια για το δικό του πολιτικό μέλλον, ανεξάρτητα από τον Τραμπ. Οι συνεργάτες του Πενς υπογραμμίζουν, άλλωστε, ότι στις εκδηλώσεις αυτές συμμετέχουν επίσης μέλη του Κογκρέσου, οικογένειες στρατιωτικών, φίλοι και μέλη της κοινωνίας πολιτών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή